XR-palvelut

XR-palvelut

Havainnekuva virtapiireistä

Suunnitteluhankkeissa tulee vastaan tilanteita, joissa perinteiset tavat viestiä eivät palvele parhaalla mahdollisella tavalla. Piirustukset, tietomallit, animaatiot ja tunnuslukutaulukot saattavat kaivata rinnalleen ihmisen mittakaavaista tarkastelua erilaisilla päätelaitteilla. 

Peliteknologian ratkaisut sopivat myös rakennushankkeisiin 

Peliteollisuudesta tutut laitteet ja ohjelmistot on nyt aika ottaa käyttöön myös rakennetun ympäristön hankkeissa. Peliteknologiat tarjoavat uudenlaisia käyttötilanteita, aistimisen tapoja ja mahdollisuuksia kuluttaa mediasisältöjä. Monet peliteollisuuden kehittämät ratkaisut sopivat hyvin käytettäväksi rakennetun ympäristön suunnittelussa, koulutuksessa ja vuorovaikutuksessa. 

Teknologioiden omaksuminen näkyy suunnittelualan julkaisuissa termin XR (Extended Reality) yleistymisenä. Tämän käsitteen alle kuuluvat AR eli lisätty todellisuus (Augmented Reality), MR eli sekoittunut tai sulautunut todellisuus (Mixed Reality) ja VR eli virtuaalitodellisuus (Virtual Reality). 

XR-palvelut taipuvat moneksi

XR-teknologian avulla käyttäjälle voidaan tarjota monia erilaisia mahdollisuuksia hankeen luonteesta riippuen. Lisäarvoa syntyy, kun tiedetään, mitä mahdollisuuksia on olemassa ja minkälaisissa tilanteissa erilaisia ratkaisuja tai lähestymistapoja on hyödyllistä soveltaa. FCG on toimittanut mm. toimitilamuutoshankkeisiin virtuaalimallinnusta ja visualisointipalveluita, joiden avulla suunnitelmat esitellään tilan tuleville käyttäjille. Samalla voidaan kerätä ideoita suunnitelmien parantamiseksi. 

Vapaasti liikuttava virtuaalimalli tarjoaa hyvän välineen testata ja arvioida suunnitelmia yhdessä loppukäyttäjien kanssa. Virtuaalilasit, virtuaalihuoneet, puettavat silmikot ja tablettilaitteilta katsottava lisätyn todellisuuden sisältö ovat esimerkkejä XR-teknologian monista mahdollisuuksista.

Teknologian lisäksi on olennaista suunnitella ja fasilitoida vuorovaikutustilanteet tarkoituksenmukaisella tavalla. FCG:n palvelumuotoilijat ja vuorovaikutussuunnittelijat takaavat tehokkaan ja tuottavan työskentelyn, joka huomioi hankkeesi tavoitteet. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä asiantuntijaamme – kerromme mielellämme lisää!