Juridiset palvelut

Juridiset palvelut

Asiantuntijamme auttavat kuntia, kuntayhtiöitä ja yrityksiä erilaisissa juridisissa kysymyksissä. Meiltä löytyy asiantuntemus esimerkiksi vaativien hankinta- ja ympäristöoikeudellisten kysymysten ratkomiseen. 

Kunnat ja kuntayhtiöt toimivat monien lakien ohjaamina 

Julkisyhteisöjä sitovat monenlaiset kansalliset ja EU-tason lait ja asetukset, jotka määrittävät mm. hankintoja ja yhtiöittämisen käytäntöjä. Vaikka kunnissa ja hyvinvointialueissa on vakiintuneet käytännöt näissä lain puitteissa toimimiseen, voi joskus vastaan tulla uusia tai monitulkintaisia tilanteita, joissa ulkopuolinen apu on tarpeen. 

Kunnat ja kuntayhtiöt toimivat monien lakien ohjaamina 

Kuntien ja kuntayhtiöiden laaja-alainen konsultointi erilaisissa juridisissa kysymyksissä kuuluu vahvuusalueisiimme. Lisäksi avustamme yrityksiä mm. hankintajuridisissa kysymyksissä ja konsultoimme asiakkaitamme jatkuvasti erilaisissa vaativissa ympäristöoikeudellisissa toimeksiannoissa esimerkiksi kaavoitukseen ja maankäyttöön, vesihuoltoon sekä jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Meiltä löytyy juridinen apu myös tuulivoimalahankkeisiin, joiden parissa FCG on toiminut aina 80-luvulta lähtien.  

Kokeneet juridiikan asiantuntijamme auttavat tunnistamaan relevantit ja toimintaa ohjaavat lakipykälät epäselvissä tilanteissa sekä etsimään lainopillisesti kestäviä ratkaisuja. 

Lakipalvelumme kattavat julkisyhteisöjen lakitarpeet laaja-alaisesti: 

  • Yhtiöittämis- ja rakennejärjestelyt 
  • Sopimus-, kiinteistö- ja yhtiöoikeudelliset kysymykset 
  • Kilpailuneutraliteetti- ja valtiontukikysymykset 
  • Julkisissa hankinnoissa avustaminen 
  • Julkisuus- ja tietosuojalainsäädäntö 
  • Ympäristöoikeudelliset kysymykset 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon – katsotaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi.