Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Anitta Karioja, Johtava asiantuntija, Sote ja hyvinvointi 

Olen Anitta Karioja ja työskentelen FCG:n Sote ja hyvinvointi -liiketoiminnassa johtavana asiantuntijana. Toimin työssäni sotealan ja julkisten organisaatioiden konsultoinnin, kouluttamisen ja erilaisten selvitysten, tutkimusten ja kehittämisprojektien parissa. Lähellä sydäntäni ovat erityisesti työkyvyn ja työhyvinvoinnin sekä hyvän johtamisen teemat julkisella sektorilla. 

Minulla on alun perin kaksi terveydenhuollon tutkintoa: kätilön ja sisätauti-kirurgisen sairaanhoitajan tutkinnot. Pidin kuitenkin kovasti opiskelusta ja tein terveystieteiden maisteritutkinnon terveyshallintotieteestä, sillä minua kiinnosti johtaminen. Yliopistossa työskennellessäni ”pääsin” opettamaan ja vahvistaakseni pedagogista osaamistani opiskelin ammatillisen opettajan pätevyyden. Sitten minua kiinnosti myös tutkimus, joten jatkoin terveyshallintotieteestä filosofian tohtorin tutkintoon, ja väitöskirjatutkimukseni käsittely terveydenhuollon henkilöstöjohtamista ja palkitsemista. 

Olen vielä varsin tuore FCG:läinen, sillä aloitin työt täällä vasta viime vuoden elokuussa. Ennen tänne tuloani olin tehnyt sotealalla töitä monenlaisista näkökulmista; niin käytännön kentällä kuin asiantuntijana, kouluttajana ja erilaisissa esihenkilö- ja johtotehtävissä. Konsultointi oli minulle vielä uusi näkökulma ja siksipä kiinnostuin työtehtävistä FCG:llä. Asiaan vaikutti sekin, että pidin FCG:tä tunnettuna toimijana kyseisellä kentällä.  

Asiakasprojektini liittyvät jollakin tapaa sotehenkilöstöön ja sen johtamiseen tai työhyvinvointiin. Pyrin omalta osaltani edistämään sitä, että lisäisimme FCG:n tunnettavuutta näiden teemojen asiantuntijana ja palveluntuottajana. Toteutan myös erilaisia koulutuksia tai pidän puheenvuoroja kyseisistä teemoista omissa ja asiakkaiden tilaisuuksissa. Kaiken kaikkiaan pyrin auttamaan kaikessa sellaisessa FCG:llä, joissa minun kokemustaustastani on hyötyä tai etua. 

FCG:n yrityskulttuuri on mielestäni avoin ja auttavainen. Talo on täynnä eri alojen timanttisia ammattilaisia, jotka tekevät työtään hyvällä sykkeellä. Mahdollisuus tehdä hyvin erilaisia tehtäviä periaatteessa minnepäin Suomea tahansa on todella mielenkiintoista. Erityisesti pidän siitä, että täällä osoitetaan luottamusta ja jokaisella on vapaus ja vastuu tehdä omaa työtään.  

Mitä missiomme Hyvän elämän tekijät sinulle merkitsee? 

Kun itse työskentelen pääasiassa sotealaan liittyen, niin missiomme konkretisoituu minulle mahdollisuutena auttaa sotealaa tuottamaan terveyttä ja hyvinvointia suomalaisille entistäkin paremmin <3 

Anitta Karioja
Anitta Karioja
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti