Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Essi Ihamäki, Suunnitteluassistentti, Projektien ja myynnin tuki

Olen Essi Ihamäki ja työskentelen FCG:llä Suunnitteluassistenttina. Työnkuvani ytimessä ovat myynnin tuki, tuulivoimamallinnukset sekä asiakastietojen ylläpito (CRM). Työskentelen myös projekteissa avustavissa tehtävissä aina kun mahdollista.

Tällä hetkellä suuri osa projektityöstä on ympäristöselvitysten tuulivoimahankkeiden havainnekuvien ja niihin kuuluvien raporttien tekoa. Osallistun myös Tampereen Seudun keskuspuhdistamon Sulkavuoren hankkeeseen tietomallikoordinaattorin varahenkilönä ja avustan yhdistelmämallin ylläpidossa.

Teen myös säännöllisesti tarjouksia. Projektipäälliköiden auttaminen, projektinumeroiden avaus ja tarjousten lähetys vievät aina oman aikansa mutta teen niitä mielelläni, kun tiedän, että se helpottaa muiden projektissa työskentelevien arkea. Asiakastietojen ylläpidossa autan esimerkiksi CRM-käyttäjiä ja laskutusta hoitavia. Myöskin ohjelmia ja niiden käyttöä pyritään kehittämään, jos hankaluuksia ilmenee.

Olen iloinen siitä, että FCG on antanut minulle mahdollisuuden kehittää osaamistani monin tavoin. Todella tärkeä asia minulle on ollut myös se, että minut on otettu projekteihin mukaan ilman sen suurempaa osaamista. Työkaverit ja esihenkilöt ovat tukeneet kehittymistäni kaikissa vaiheissa.

​​​​​​Olen iloinen siitä, että FCG on antanut minulle mahdollisuuden kehittää osaamistani monin tavoin. Olen toiminut muun muassa Blominmäen jäteveden puhdistamon tietomallikoordinaattorina, mallintanut kohteita useissa Senaatti-kiinteistöjen hankkeissa ja avustanut Pakilan koulun huoltokirjan ylläpidossa. Tammikuussa aloitin myös opiskelun Tampereen ammattikorkeakoulussa ja opiskelen nyt insinööriksi LVI-talotekniikan tutkinto-ohjelmassa. Koulua suoritan monimuotona työn ohella.

FCG:llä työskentelyssä parasta on ehdottomasti työkaverit. Todella tärkeä asia minulle on ollut myös se, että minut on otettu projekteihin mukaan ilman sen suurempaa osaamista. Työkaverit ja esihenkilöt ovat tukeneet kehittymistäni kaikissa vaiheissa.

Myös kynnys keskustella oman esihenkilön kanssa on todella matala ja aina on tuntunut siltä, että esihenkilö kohtaa ihmisenä sekä ymmärtää ja joustaa tilanteen niin vaatiessa. Hienoa on myös se, että työnantaja tukee työntekijöidensä kouluttautumista urallaan.

Mitä missiomme Hyvän elämän tekijät sinulle merkitsee?   

Se tarkoittaa minulle sitä, että tehdään parempaa ihmisenä ja ihmiselle. Olen saanut olla mukana yhteiskunnallisesti merkittävien hankkeiden parissa ja joka kerta hämmästelen, kuinka upeaa se on. Tämä saattaa välillä unohtua arjen ja työn kiireiden sekaan.