Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Essi Koskenvesa, Liiketoimintajohtaja, Koulutus- ja tapahtumapalvelut 

Kuka olet ja mitä teet FCG:llä?   

Olen Essi Koskenvesa ja toimin tällä hetkellä Koulutus- ja tapahtumapalveluiden liiketoimintajohtajana määräaikaisessa sijaisuudessa. Viimeiset vuodet olen vetänyt meidän liiketoiminnossamme koulutuspäällikkötiimiä osana liiketoiminnon johtotiimiä. 

 
Opiskelutaustasi? 

Olen KTM Hankenilta, pääaineenani kansantaloustiede. 

 
Miten päädyit FCG:lle töihin? 

Siirryin FCG:lle aikanaan oltuani useampia vuosia pankkialalla töissä. Työpaikkailmoituksesta on jäänyt vahvasti mieleen pari avainlausetta: ”tärkeintä on asenne” ja ”tehtävä sopii sinulle, joka haluat päästä näyttämään kyntesi” – tämä puhutteli silloin ja puhuttelee edelleen. Aiemman työkokemuksen ja opiskelutaustan myötä FCG ei ollut ennestään tuttu, vaan lähinnä se toimistotalo matkalla lentokentältä kotiin. Miten iloinen olenkaan ollut, että uskalsin hypätä tuntemattomaan! 

Aloitin FCG:llä keväällä 2019 koulutuspäällikkönä, tehtävänäni luoda uutta tarjontaa työyhteisöjen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin johtamiseen. Sen jälkeen polku on ollut vaiherikas ja pitänyt edellä mainitun lisäksi sisällään mm. pari vuotta sitten perustetun koulutuspäällikkötiimin perustamisen ja tiiminvetäjyyden, toisiksi suurimman vuotuisen tapahtumamme RAFO Rahoitus- ja johtamisfoorumin projektipäällikkyyden, ruotsinkielisen koulutusliiketoiminnan käynnistämisen FCG:llä, liiketoiminnon sisäisen talousraportoinnin ja lukuisten sisäisten prosessien kehittämistä sekä yhden aikaisemmankin kierroksen liiketoiminnan johtajana. 

 
Minkälaisten projektien parissa työskentelet tällä hetkellä? 

Käytössä oleva mottomme ”joka päivä jotain uutta” kuvastaa hyvin myös omia vuosiani FCG:llä. Jokainen puolivuotinen, tai jopa kvartaali, on tuonut mukanaan uudenlaisia keskeisiä hankkeita, vaikkakin me Koulutus- ja tapahtumapalveluissa elämme pitkälle suunniteltua arkea. Juuri nyt keskeisimpiä työtehtäviäni ovat liiketoiminnan johtajuuteen liittyvä kokonaisvastuu sekä tiimien välisen tekemisen koordinointi ja prosessien jatkuva kehitys. Syksy on meille kiireistä aikaa, kun julkaisemme marraskuussa koko ensi vuoden vakiokoulutustarjonnan ja paljon uusia teemoja asiakkaiden iloksi, samalla toteuttaen vielä yli 150 odotettua koulutusta ja tapahtumaa tämän vuoden loppuun mennessä. 

 
Mikä FCG:n nykyisessä kulttuurissa toimii? Minkälaiset asiat vaativat vielä työstöä? 

Oma kokemukseni on ollut huiman hieno. Kehittää ja kehittyä on saanut niin paljon kuin suinkin on tahtonut, ja sitä olen myös arvostanut koko FCG-urani ajan. Meillä on jatkuva palo parantaa tekemistä ja se näkyy mielestäni kaikessa tekemisessä. Työyhteisömme on tiivis ja toisiin luottava. Jokaisessa koulutuksessa ja tapahtumassa astuessaan itse kameran eteen tai lavalle, voi luottaa siihen, että työparit ovat tukena, kaikki valmistelut on tehty viimeisen päälle ja yhteistyö pelaa. Hyvä joukkuepeli, jossa jokainen pelaa omilla vahvuuksilla samaan maaliin tiivistää ajatukset. 

FCG:n missio ”Hyvän elämän tekijät” – mitä se sinulle tarkoittaa? 

Koulutuspuolella oman tekemisen merkityksellisyyttä ei todellakaan tarvitse etsimällä etsiä. Huippuhetkiä tarjoutuu usein, kun kuulee kuinka asiakkaat ovat saaneet tarpeellista tietoa, ilahtuneet kollegoiden kohtaamisesta tai inspiroituneet jostakin huippupuhujastamme kehittämään omaa ammattitaitoaan tai työyhteisöjään astetta paremmaksi. Hyvän elämän tekijyyteen liittyy vahvasti omissa ajatuksissani myös se, miten se meidän FCG:läisten elämässä näkyy. Monesti tajuan olevani etuoikeutettu ihan jo sen työyhteisön ja yhteishengen osalta, joka itseäni ympäröi. Työ on iso osa elämää ja se, että työssä ja työyhteisössä on kaikki hyvin, on iso hyvän elämän tekijä jokaiselle meistä FCG:läisistä. Sen eteen pyrin itse tekemään yhtä väsymättömästi töitä kuin asiakkaidenkin. 

Essi Koskenvesa
Essi Koskenvesa
Liiketoimintajohtaja, Koulutus- ja tapahtumapalvelut
Lähetä viesti