Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Jussi Pouttu, Harjoittelija, Kaupunkisuunnittelu 

Moi kaikille, olen Jussi Pouttu ja työskentelen ympäristöjärjestelmäasiantuntijaharjoittelijana FCG:n Kaupunkisuunnittelun tiimissä. 

Valmistuin hallintotieteiden maisteriksi Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta vuonna 2018. Pääaineena tutkinnossani oli ympäristön ja alueiden politiikka. Valmistumisesta lähtien olen työskennellyt erään Tampereella toimivan yrityksen toimistopäällikkönä, kunnes nyt tammikuussa aloitin laatu-, ympäristö ja turvallisuusjohtamisen (EAT) koulutusohjelman Suomen ympäristöopisto Syklissä. FCG:lle harjoittelijaksi päädyin entisen opiskelukaverini suosituksesta ja suosittelemana. Kiitokset tästä Ollille Helsinkiin. 

Ympäristöjärjestelmäasiantuntijana olen kesän aikana ollut parantamassa ja kehittämässä FCG:n ISO 14001 -ympäristöjärjestelmää uutta sertifiointikautta silmällä pitäen. Syksyn lähestyessä myös laatujärjestelmätyö on alkanut tulla tutuksi. Hieman nörttimäisen luonteenlaadun vuoksi laatu- ja ympäristöstandardien parissa työskentely kiinnostaa jatkossakin ja esimerkiksi ympäristöjohtamisen ympärille haluaisin lähitulevaisuudessa alkaa rakentamaan uutta liiketoimintapakettia täydentämään ympäristöpalvelujemme tarjontaa.  

Parasta FCG:n yrityskulttuurissa harjoittelijan näkökulmasta on ollut erinomainen työilmapiiri, annettu vastuu ja vapaus, sekä organisaation avoin, laadukas sisäinen viestintä. Heti ensimmäiselle työpäivälle sattunut toimitusjohtajan virtuaalikahvit oli viestinnällisesti erittäin vakuuttava tilaisuus. Myös esimerkiksi talouden kvartaalikatsaukset ja tutustu FCG:läiseen -jutut intrassa ovat olleet hienoja konsepteja.  

Näin generalistin pohjakoulutuksella FCG:n missio ”Hyvän elämän tekijät” tarkoittaa minulle YK:n kestävän kehityksen, hyvään elämään tähtääviä tavoitteita, joita me FCG:ssa olemme osaltamme toteuttamassa. Agenda 2030:nen seitsemästätoista tavoitteesta taitaa jokainen ilman isompaa jumppaa ollut keihäänkärkenä jossakin FCG:n viime vuosien projekteista.   

Jussi Pouttu
Jussi Pouttu
Asiantuntija, EHQS
Lähetä viesti