Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Lotta Sokka, Tiimipäällikkö ja johtava asiantuntija, Sote ja hyvinvointi


Olen Lotta Sokka ja työskentelen johtavana asiantuntijana Sote ja hyvinvointi -liiketoiminnassa, missä johdan myös toista liiketoimintamme tiimeistä. Majakka-nimiseen tiimiimme kuuluu lisäkseni yhdeksän hieman eri taustoista tulevaa rautaista ammattilaista, jotka pääosin työskentelevät sote-alan luokitustuotteiden parissa, ja joiden lähiesihenkilönä saan toimia. 


Opiskelutaustasi?  
  
Olen peruskoulutukseltani sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja ja olen työskennellyt sairaanhoitajana sekä Suomessa että ulkomailla, muun muassa kahden vuoden ajan Iso-Britanniassa. Yleinen uteliaisuus ja halu oppia uutta johti tieni Jyväkylän yliopiston informaatioteknologian tiedekuntaan, josta valmistuin kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2008. 


Miten päädyit FCG:lle?   

Yliopistosta valmistumisen jälkeen jäin suoraan äitiyslomalle. Toisen lapseni ollessa noin puolivuotias huomasin ilmoituksen FCG:llä avoinna olevasta paikasta, joka välittömästi tuntui omalta. Hain paikkaa, pääsin haastatteluun ja tulin valituksi. Vieläkin muistan sen onnen ja ilon tunteen, jonka rekrytoivan esimiehen puhelu minussa sai aikaan.  Hatunnosto myös hänelle, joka ”uskalsi” palkata minut, kahden (tosi) pienen lapsen äidin. Tämä, etenkään tuohon aikaan, ei todellakaan ollut itsestään selvä asia. Jo silloin FCG:n perhemyönteisyys teki ison vaikutuksen. Työt aloitin äitiyslomani päätyttyä alkuvuodesta 2011. 

  
 Mitä työpöydälläsi on tällä hetkellä?   
  
Tiimipäällikön töiden lisäksi työskentelen pääsääntöisesti erilaisten potilasluokittelutuotteiden, erityisesti erikoissairaanhoidossa käytössä olevan NordDRG-järjestelmän, ylläpito- ja kehitystöiden parissa. NordDRG-työssä pääsen tekemään yhteistyötä eri Pohjoismaista ja Baltiasta tulevien asiantuntijoiden kanssa. Työ on todella mielenkiintoista ja koko ajan opin uutta. Säännöllisen epäsäännöllisesti osallistun myös erilaisiin sote-alan konsultointiprojekteihin. 

  

Mikä FCG:n nykyisessä kulttuurissa toimii? Minkälaiset asiat vaativat vielä työstöä? 

FCG:n pitovoimana omalla kohdallani on korostunut mielenkiintoisten työtehtävien lisäksi sopivassa suhteessa annettu vastuu ja vapaus, mistä syystä työ- ja perhe-elämän yhdistäminen on aina ollut helppoa.  Vaikka tiimimme työskentelee fyysisesti ympäri Suomen, pidämme säännöllisesti yhteyttä ja tarvittaessa apua saa aina. Turhia raja-aitoja kerrosten välillä ei talossa ole, joten halutessaan myös ”pomoportaan” saa puhelimitse kiinni. Organisaatio ympärillä on muuntunut vuosien varrella lukuisia kertoja, mutta se kai on enemmän sääntö kuin poikkeus pitkissä työsuhteissa.

  

FCG:n missio on ”Hyvän elämän tekijät” – mitä se sinulle merkitsee?  

Vuosien varrella olen useasti miettinyt sitä, miten merkityksellistä työtä oikeasti teemmekään, niin meillä Sote ja hyvinvointi -liiketoiminnassa, mutta myös muissa liiketoiminnoissa. Me kaikki työskentelemme omalla tavallamme sen eteen, että jokaisella Suomessa (ja myös lukuisissa muissa maissa, joissa FCG:llä on toimintaa) olisi hieman parempi olla ja elää. 

Lotta Sokka
Lotta Sokka
Johtava asiantuntija, tiimivastaava
Lähetä viesti