Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Mikko Laine, Projektijohtaja, Vesi 

Olen Mikko Laine ja työskentelen FCG:n Vaasan toimipisteessä Vesihuollon laitossuunnittelun projektijohtajana. Työhöni kuuluu laitossuunnittelun projektien vetäminen ja myyntitehtävät. ”Leipätehtävieni” lisäksi autan myös kollegoitani aina kun osaan ja voin.  

FCG:lle päädyin niin, että olin jo jonkin aikaa etsiskellyt uusia mielenkiintoisia haasteita. Kun täältä sitten tuli laitossuunnittelun projektipäällikön paikka auki, laiton hakemuksen sisään eikä kaduta! Olen valmistunut ympäristötekniikan insinööriksi Vaasan AMK:sta vuonna 2005, minkä lisäksi olen suorittanut myös rakennustekniikan ylemmän AMK-tutkinnon vuonna 2015.  

Tällä hetkellä aktiivisimmassa vaiheessa työpöydälläni on uuden vesilaitoksen suunnittelu Kokkolaan. Tästä projektista erityisen mielenkiintoisen tekee uudentyyppinen menetelmä, jolla haastava pohjavesi voidaan käsitellä tehokkaasti ja taloudellisesti huippulaatuiseksi. Biologisessa prosessissa bakteeritoiminta tekee työn kemikaalien sijaan. Uuden menetelmän ansiosta voidaan myös ottaa käyttöön sellaisia pohjavesiä, mitä ei aiemmin ole voitu hyödyntää tai niiden käsittely on ollut kallista ja monimutkaista. Voin ylpeänä todeta, että meillä FCG:ssä on suomen paras osaaminen tällä alalla!  

Biologisen menetelmän ansiosta haastava pohjavesi voidaan käsitellä tehokkaasti ja taloudellisesti huippulaatuiseksi. Voin ylpeänä todeta, että meillä FCG:ssä on Suomen paras osaaminen tällä alalla! 

FCG:llä parasta on se, että täällä annetaan hyvät mahdollisuudet kehittää omaa osaamistaan ja voimme myös itse vaikuttaa siihen, mihin suuntaan haluamme työurallamme edetä. Itse olen esimerkiksi tehnyt FCG:llä töitä myös rakennuttamiseen, työturvallisuuteen, kiinteistökartoituksiin, ympäristön kunnostukseen ja tuulivoimaan liittyvien projektien parissa. Olen myös turvallisuuskoordinaattorina muutamassa tuulivoimahankkeessa, mikä tuo mukavaa vaihtelua suunnittelutyöhön.  

Uran alkuvaiheessa oleville sanoisinkin, että kertokaa rohkeasti mitä haluaisitte tehdä ja millaisia tehtäviä mahdollisesti kokeilla ja oppia. Meillä FSG:ssä on niin laaja työtehtävien ja projektien kirjo, että koskaan ei voi tietää, missä juuri sinun osaamistasi ja mielenkiintoasi voidaan hyödyntää. Täällä luotetaan ihmisiin ja annetaan tukea. Ajattelen myös niin, että moniosaaminen ja avoimuus uudenlaisiin haasteisiin on sekä työntekijän että työnantajan etu.    

  

Mitä missiomme Hyvän elämän tekijät sinulle merkitsee?    

  
Viedään osaltamme yhteiskuntaa parempaan suuntaan ja pidetään laatu korkealla!