Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Virpi Pitkänen, Johtava asiantuntija, Sote ja hyvinvointi

Olen Virpi Pitkänen ja työskentelen johtavana asiantuntijana Sote ja hyvinvointi -tiimissä. Tehtäviini kuuluvat erilaiset konsultointiprojektit sekä DRG-järjestelmien kehittäminen ja ylläpito. DRG tulee sanoista “Diagnosis Related Groups” ja sillä tarkoitetaan sotessa käytettävää palvelutuotannon asiakas- ja potilasluokittelujärjestelmää.

Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja ja työskennellyt vuosia niin vastasyntyneiden osastolla ja ensiavussa kuin soten esihenkilötehtävissä. Kun matkani sitten vei myös koulutus- ja kehittämistehtäviin, oli sattumaa, että kaiken tämän jälkeen päädyin reilut kymmenen vuotta sitten FCG:lle. Ajattelin silloin, että haluan viedä erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiokulttuurin kehittämistä tätä kautta eteenpäin.

Minulla on hyvin vaihteleva työnkuva ja yleensä monta projektia käynnissä yhtä aikaa. Siksi työ on myös mukavaa! Saan olla mukana hyvin erilaisissa projekteissa. Teen työtä myös asiakas- ja potilasluokittelujärjestelmien parissa, jossa pääsen pureutumaan asiakas- ja potilasdataan, sen jalostamiseen ja kustannuslaskentaan sekä sote-tuotteistukseen. Parasta on, kun pääsee auttamaan asiakkaita ja pohtimaan yhdessä merkityksellisiä asioita uudistumisessa ja muutoksessa.

”Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja. Kun matkani vei myös koulutus- ja kehittämistehtäviin, oli sattumaa, että päädyin reilut kymmenen vuotta sitten FCG:lle. Ajattelin silloin, että haluan viedä erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiokulttuurin kehittämistä tätä kautta eteenpäin.”

Olen ollut myös onnellisessa asemassa, että olen voinut suorittaa opintoja lähes koko työurani ajan. Sairaanhoitajan AMK-tutkinnon lisäksi minulla terveystieteiden maisterin koulutus, minkä lisäksi olen suorittanut mm. johtamisen erikoistumisammattitutkinnon sekä moniammatillisia johtamisopintoja erikoistuvien lääkärien kanssa. Vuosien varrella salkkuun on sujahtanut myös terveydenhuollon opettajan pätevyys, palvelumuotoilun opinnot sekä viimeisimpänä viime vuonna sain päätökseen erikoistumisopinnot soten digitalisaation monialaisesta kehittämisestä.


FCG:llä pidän erityisesti siitä, että täällä on hyvä kulttuuri ja lähin työyhteisöni on toisiaan tukeva ja tiivis. Täällä luotetaan tekemiseen ja annetaan mahdollisuuksia haastaa itseään. Työkulttuuria myös kehitetään koko ajan ja kannustetaan tekemään työtä yli toimialarajojen. Tällainen ajattelu avartaa omaa tekemistä ja tuo uusia ulottuvuuksia omaa tekemiseen.  

Mitä missiomme Hyvän elämän tekijät sinulle merkitsee?  


”Hyvän elämän tekijät” merkitsee minulla todella paljon. Haluan olla rakentamassa parempaa nykyisyyttä sekä tulevaa asiakkaille ja FCG:ssä työskenteleville ihmisille. Haluan myös sitä, että työni on merkityksellistä ja parantaa yhteiskuntaa, sote-palveluja ja koituu lopulta erityisesti loppukäyttäjän eli asiakkaan tai potilaan parhaaksi.

Virpi Pitkänen
Virpi Pitkänen
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti