Uutinen

FCG:n joulupukki vie matkalle maailman ympäri kehityskonsultoinnin teemoin

Takana on hyvin merkillinen vuosi. Vuotta hallinnut koronapandemia on vaikuttanut elämäämme monella tavalla niin perheiden, yhteisöjen kuin yritysten osalta. Liikkumisesta on tullut kotipiirissäkin monien suositusten vuoksi rajatumpaa, työ- ja vapaa-ajanmatkailu on rajoitusten vuoksi lähes pysähtynyt.

Suomalaisissa perheissä lähestyvä joulu on vuoden tärkein juhla, jolloin rauhoitutaan, kiitetään kuluneesta vuodesta ja vietetään leppoisasti aikaa perheen ja ystävien kesken. Lasten joulussa keskeisessä roolissa on myös hyväntahtoinen, lahjoja jakava joulupukki, jonka saapumista jännitetään juhlapäivänä aamusta asti. Jo vuosia joululaulussa on kysytty; ”Jollei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan”. Kysymys on päivä päivältä ilmastonmuutoksen vuoksi yhä aiheellisempi. Tänä vuonna siihen liittyy myös uusi näkökulma; koskevatko matkustusrajoitukset myös joulupukkia?

Tämän vuotisen FCG:n joulukalenterin myötä poistamme rajoitukset, kun hyppäämme joulupukin kelkkaan matkalle ympäri maailman. Kuljemme joulupukin matkassa Bulgariasta aina kaukaiselle Kiribatin saarelle asti ja saamme joulutervehdyksiä eri puolilta maailmaa. Kuvat esittelevät samalla FCG:n kehityskonsultoinnin kohteita ja toimintaa paremman huomisen puolesta, jota olemme tehneet kehittyvissä ja siirtotalouden maissa jo yli 50 vuotta. Kehityskonsultoinnin hankkeita on toteutettu vuosien aikana tuhansia yli 150 maassa. Toimintamme painottuu ympäristökonsultointiin, vesi- ja jätehuollon kehittämiseen, hyvään hallintoon sekä luonnonvarojen vastuullisen käyttöön liittyvään hanketoimintaan. Hyvinvoinnin ja koulutuksen sektorit sekä uusiutuvien energiamuotojen käyttöön liittyvä konsultointi ovat kasvavia kehityskonsultoinnin alueita. Kaikessa toiminnassamme keskeistä on vastuullisuus ja kestävän kehityksen periaatteet.

Hyppää kyytiin joulupukin rekeen ja seuraa joulukalenteria FCG:n kehityskonsultoinnin sosiaalisen median kanavissa Linkedinissa tai Facebookissa.