Uutinen

Kari Sainio aloittanut FCG:llä kiinteistökehityksen johtavana asiantuntijana

Kari Sainio on aloittanut 3.8.2020 FCG:n kiinteistökehityksen johtavana asiantuntijana. Sainiolla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura kiinteistöjen kehittämisestä, rahoittamisesta, rakentamisesta ja niihin sijoittamisesta.

– On mukavaa liittyä monivuotisen yhteistyökumppanini FCG:n pätevään porukkaan. Uskon, että yhdessä olemme tehokkaampia, kertoo Sainio. 

Kari Sainio
Kuva: Svante Gullichsen

Sainio toimi vuosina 1988 – 1991 yhdysvaltalaisen kiinteistönkehittäjän talous- ja rahoitusjohtajana, jona aikana kehitettiin, rahoitettiin ja rakennutettiin noin 300 miljoonan dollarin hankkeet. Vuosina 1991 – 2004 hän toimi linjavastuullisena johtajana ensin Polar Yhtymässä ja sitten Lemminkäinen Oyj:ssä vastaten enimmillään kymmenen maan ja liikevaihdoltaan 180 MEUR:n rakennusurakointi- ja kiinteistönkehitysliiketoiminnasta.

Vuosina 2004 – 2017 Sainio toimi rakennus- ja kiinteistöalan konsulttina tehden muun muassa rakennusinvestointien kannattavuuslaskelmia ja toimien sekä rakennuttajakonsulttina että projektinjohtourakoitsijana konsulttivastuulla. Lisäksi Sainio oli vuosina 2007 – 2011 pörssiyhtiö Julius Tallberg-kiinteistöt Oyj:n hallituksen jäsen. Vuosina 2017 – 2018 Sainio oli Investors House Oyj:n liiketoimintajohtajana. Vuosina 2018 – 2019 Sainio toimi pörssiyhtiö Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:n toimitusjohtajana. 

Kiinteistökehittämisellä pyritään säilyttämään ja nostamaan kiinteistön tai alueen arvoa. Kiinteistökehittämisen lähtökohta onkin alueen sekä kohteen nykyisen ja potentiaalisen kysynnän ja käyttötarpeen arviointi. FCG:n kiinteistökehittämisen palvelut sisältävät hankesuunnittelun, käyttövaihtoehtojen arvioinnit, markkinaselvityksen kysynnän arvioimiseksi, investointien kustannusarviot, kiinteistökehityshankkeiden ja kiinteistöinvestointien liiketaloudelliset kannattavuuslaskelmat sekä rakennus- ja erikoissuunnittelun. 

Lisätietoja:

Jan Tvrdy
toimialajohtaja, FCG Finnish Consulting Group Oy
jan.tvrdy@fcg.fi, puh. +358 50 590 2832

Kari Sainio
johtava asiantuntija, FCG Finnish Consulting Group
kari.sainio@fcg.fi, puh. +358 400 209 147