Uutinen

Nanna Karalahti syksyllä Sifossa – aiheena hyvinvointi ja jaksaminen

Liikunnanohjaaja ja personal trainer Nanna Karalahti on urheillut läpi elämänsä ja jakaa nyt hyvinvointialan osaamistaan. Nannan vaiheikkaaseen uraan mahtuu myös jakso toimistopäällikkönä suomalaisessa maahantuontiyrityksessä. 

–  Olen saanut ehdottomasti urani parhaimmat työkokemukset työskennellessäni monipuolista osaamista vaativassa toimistopäällikön tehtävässä. Oli pakko hahmottaa nopeasti, mitä osaa ja käydä määrätietoisesti niiden asioiden kimppuun, joita ei vielä hallinnut. Oppia hain useista eri lähteistä: kollegoilta, esimiehiltä, verkosta, webinaareista, kursseilta. Niistä rakentui sitten kokonaisuus, ja eri näkökulmat lisäsivät ymmärrystä, Nanna Karalahti kertoo.

–    Vaihtelevat työtehtävät ja työn pirstaleisuus haastoivat välillä, mutta kaikesta selvittiin. Tärkeintä oli pitää yllä utelias mieli ja usko siihen, että osaan ja pystyn! Matkustin paljon ja ymmärsin, että työssä loppujen lopuksi tärkeintä oli taito kohdata asiakas huolimatta maasta tai kielestä. Kunnioittava asenne kantoi monessa tilanteessa kauas. 

Aikaa on varattava myös palautumiseen

Työelämä tänä päivänä on hektistä. Tasapaino työn ja muun elämän kanssa kesken on ratkaisevaa. Nanna kysyykin valmennettaviltaan heti alkajaisiksi ajankäytöstä: onhan riittävästi aikaa liikkua, rentoutua ja palautua? Niille on varattava aikaa vaikkapa merkitsemällä tunnit kalenteriin. 

Kun liikkuminen ja palautuminen ovat kunnossa, tulevaisuuden tärkeimmät taidot liittyvät Nannan mielestä ihmissuhdetaitoihin: kuinka kohtaan toisen ihmisen? Miten voin käyttää empatian ja myötäelämisen taitoa työelämässä? 

–    Teknologian keskellä on tärkeää säilyttää inhimillisyys. Tietynlaisesta uteliaisuudesta on myös hyvä pitää kiinni: ethän koskaan tiedä, mitä nurkan takana odottaa. Itse panostan oman osaamiseni kehittämiseen niin ammattiasioissa, uuden tekniikan omaksumisessa kuin ihmissuhdetaidoissa. Haluan olla valmis haasteisiin, joita tulee, vaikka en osaa niitä vielä nimetä. Tavoitteeni on olla avoin ja valmiina uuteen – joka päivä.

Nanna Karalahden ajatuksia voit kuulla lisää Sihteerifoorumi 2020 -koulutustapahtumassa 15.-16.9. Clarion Hotel Jätkäsaaressa, Helsingissä. Suuri joukko assistentti- ja sihteerityön asiantuntijoita kokoontuu ottamaan muuttuvan työelämän haltuun ja kuulemaan huippupuhujia, verkostoitumaan rennossa seurassa ja oivaltamaan yhdessä. Tutustu ohjelmaan >