Aamukahvi

FCG:n Aamukahvit – Kuntahyytymistä kuntayhtymiin – avaimet kuntarajat ylittävään yhteistyöhön

Pe 14.6.2024 klo 8.30-9.30 | Virtuaalinen webinaari 

Ilmoittaudu nyt mukaan alta!

Sote-uudistus ajaa kunnat yhtiöittämään hyvinvointialueille vuokrattavat kiinteistöt. Osassa kuntia kyse voi olla muutamista tai yksittäisistä kiinteistöistä, jolloin yhtiön perustaminen vain muutaman kiinteistön osalta ei välttämättä ole tehokasta. Tämän myötä osa kunnista on pohtinut ylikunnallisten kiinteistöyhtiöiden perustamista. Samalla, kun mietitään kuntien välisiä kiinteistöosakeyhtiöitä, kannattaa miettiä, voisiko kuntien välinen yhteistyö syventyä myös muilla osa-alueilla.

Miten kuntayhtiö toimii kunnan palvelutuottajana ja mitä hyötyä siitä on kunnille? Entä mitä pienen kunnan kannattaa tehdä, kun yhtiöitettävää ei ole paljoa? Asiantuntijamme pureutuvat näihin kysymyksiin FCG:n aamukahviwebinaarissa perjantaina 14.6.

Asiantuntijamme kertovat, miten myös pienet kunnat voivat hyötyä kiinteistöjen ja kunnan teknisten palveluiden yhtiöittämisestä. Aamukahveilla mukana puhumassa on Järvi-Saimaan palveluiden aluekehitysjohtaja Simo Kaksonen. Järvi-Saimaan palveluiden menestystarina alkoi, kun Rantasalmen, Juvan, Sulkavan ja Puumalan tekniset palvelut yhdistettiin osakeyhtiöksi. Ensimmäisinä vuosinaan yhtymä tuotti kunnille yhteensä noin miljoonan euron säästöt. Nyt mukana on jo seitsemän kuntaa ja laajentunut palvelutarjoama.

Laita kahvi tippumaan ja tule mukaan FCG:n aamukahveille!

FCG:n virtuaaliset Aamukahvit on maksuton webinaarisarja, jonka vaihtuvat teemat tarjoavat ajankohtaista tietoa eri toimialojen johdolle ja asiantuntijoille.

Teemu Linnakoski
Teemu Linnakoski
Liiketoimintajohtaja, Rakentamisen tutkimukset
Lähetä viesti
Riitta Ekuri
Johtava Asiantuntija
Lähetä viesti
Esko Korhonen
Esko Korhonen
Johtava asiantuntija, Kiinteistöt
Lähetä viesti