Asiakastarina

Hyvinkään kaupungilla ollaan tyytyväisiä Digitiekarttaan

Digitiekartan toteuttaminen oli asetettu Hyvinkään kaupungin Pelikirjan, eli strategian yhdeksi tavoitteeksi vuodelle 2023. Tarve lähti halusta vastata ympäröivän maailman digitalisoitumiseen koko kaupungin tasolla.

Dynaaminen digitiekartta

Digitiekartan haluttiin toimivan suunnitelmana, joka ohjaa ja vauhdittaa digitalisaation edistämistä kaupungin toiminnoissa. Erityisesti tahdottiin kehittää käyttäjäystävällisiä, turvallisia ja kustannustehokkaita digitaalisia palveluita sekä kaupungin ICT-arkkitehtuurin hallittavuutta.

Digitiekartalta haettiin dynaamisuutta ja seurattavuutta, jolloin se vastaa parhaiten muuttuviin tarpeisiin ja varmistaa, että palvelut kehittyvät käyttäjien toiveiden mukaisesti.

Yhteistyömme FCG:n kanssa oli kaikin puolin sujuvaa.

Kati Rautio

Hyvinkään kaupunki tilasi Digitiekartan palvelupakettina, johon sisältyi koulutusta, digitalisaatiokysely, lähtö- ja tavoitetason ja tärkeimpien kehittämiskohteiden määrittäminen sekä johtoryhmän ja henkilöstön työpajoja.

”FCG:n kehittämät menetelmät, kuten henkilöstölle suunnattu digitalisaatiokysely ja varsinainen digitiekarttatyö olivat hyvin suunniteltuja ja toteutettiin vaivattomasti. Hyvinkään kaupungin henkilöstö myös osallistui sisältötyöhön aktiivisesti. Yhteistyömme FCG:n kanssa oli kaikin puolin sujuvaa. Projektipäällikkönä toimineen Toni Auvisen asiantuntemus vei toteutusta tehokkaasti eteenpäin. Saimme digitiekarttatyön onnistuneesti päätökseen aikataulun mukaisesti”, tietohallintopäällikkö Kati Rautio tyytyväisenä toteaa.

Valmistelusta toimeenpanoon

Valmis Digitiekartta hyväksyttiin kaupunginhallituksessa helmikuussa 2024. Tämän jälkeen digitiekarttatyön myötä aktivoitu ja eri toimialojen edustajista koostuva digiryhmä otti vastuulleen Digitiekartan toimeenpanon.

Valmistunut digitiekartta on nyt hyvissä käsissä ja kehittyy varmasti edelleen sen käyttöönoton myötä.

Toni Auvinen

Jatkokehittämisvaiheessa Digitiekartta integroidaan osaksi digiryhmän ja tietohallinnon päivittäistä työkalupakkia ja kokonaisarkkitehtuurin mallinnustyökalua. Digitiekartan sisältöjä myös päivitetään vuosittain.

”Hyvinkään kaupungin digitiekarttatyö oli kaikin puolin onnistunut kokonaisuus. Työtä pohjustettiin henkilöstön vahvalla toimialakohtaisella osallistamisella, josta siirryttiin koulutusten ja kyselyjen kautta digitiekartan sisältöjen määrittämiseen. Henkilöstön ja myös johtoryhmän osallistuminen työhön oli kaikissa vaiheessa erinomaisella tasolla. Työpajat sujuivat innostuneessa ilmapiirissä ja keskusteluja käytiin monista erilaisista näkökulmista. Valmistunut digitiekartta on nyt hyvissä käsissä ja kehittyy varmasti edelleen sen käyttöönoton myötä”, FCG:n johtava konsultti Toni Auvinen iloitsee.

Kiinnostuitko? Osallistu kuntien Digiverkostohankkeeseen! Ilmoittautua voit 29.5. asti.

Toni Auvinen
Toni Auvinen
Johtava konsultti & asiakkuuspäällikkö
Lähetä viesti