Mikä on kuntayhtymien omistamien sotekiinteistöjen tulevaisuus soteuudistuksen astuessa voimaan? Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäki päätti selvittää asiaa omalta osaltaan tilaamalla selvityksen tulevaisuuden vaihtoehdoista soteuudistuksen vaikutukset huomioiden. Tarjouskilpailun perusteella selvityksen tekijäksi valittiin FCG. 

Kiinteistökehitys
Kiinteistökehitys

”KOY Ähtärin Sairaalanmäestä on tehty osakassopimus, jonka osapuolia ovat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Ähtärin kaupunki ja Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä. Vuonna 2000 laadittu sopimus on voimassa 20 vuotta, jonka jälkeen se voidaan irtisanoa yhden vuoden irtisanomisajalla”, kertoo selvityksen taustoista kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Markus Sulkava ja jatkaa:

”Tavoitteemme on kaksijakoinen. Haluamme toisaalta selvittää, miten yhtiön voimassa olevan osakassopimuksen mahdollisista muutoksista aiheutuvat kustannukset omistajille voidaan minimoida sekä sen, miten turvataan palveluiden tuottaminen yhtiön omistamissa kiinteistöissä myös tulevaisuudessa.” 

Haluamme selvittää, miten palveluiden tuottaminen turvataan yhtiön omistamissa kiinteistöissä myös tulevaisuudessa.

”Lopputuloksena yhtiö saa kattavan selvityksen sekä mahdollisista kustannuksista, käytännön seurauksista sekä kiinteistöille että palveluille sekä toimintasuositukset ja arvion sotemuutosten vaikutuksista sotetoimeenpanolaki huomioiden. Lisäksi selvityksessä esitetään vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia kiinteistölle”, kiinteistökehityksen johtava asiantuntija Kari Sainio FCG:ltä kommentoi. 

Selvitys valmistuu syyskuussa 2021. 

 

Lue lisää palveluistamme:

Hyvinvointialueiden kohdekohtaiset kiinteistöselvitykset

Tälle asiakkaalle tarjottuja palveluitamme
Kiinteistökehitys Hyvinvointialueille suunnatut palvelut

Kysy lisää tästä asiakastarinasta - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.