fcg-digikanava

Hyvinvointialueen päättäjille oma digipalvelu

Hyvinvointialueiden organisoituminen on käynnissä. Historian ensimmäisillä hyvinvointialuepäättäjillä on edessään uusi rooli ja vastuu, jonka menestyksellinen hoitaminen vaatii tietoa, taitoa ja osaamista. Hyvinvointialuepäättäjä-palvelu on aluevaltuutetun tukena uudessa päättäjän roolissa.

Uudet aluevaltuutetut aloittavat tehtävässään, joka on vasta muotoutumassa hallinnollisen uudistuksen myötä. Uudistus on mittava ja päätöksenteossa tarvitaan oikeanlaista osaamista. Vaativaa luottamushenkilötyötä tukemaan olemme kehittäneet uuden digipalvelun, josta hyvinvointialuepäättäjä saa kaiken tarvitsemansa materiaalin päätöksenteon tueksi ajasta ja paikasta riippumatta. 

Mikä Hyvinvointialuepäättäjä-palvelu on?

Hyvinvointialuepäättäjä-palvelu on uusi digipalvelu, joka tukee luottamushenkilöitä hyvinvointialueen ja sen toimintaa koskevassa päätöksenteossa. Palvelu on kattava tietopankki ja itsenäisen oppimisen alusta uusille päättäjille. Palvelussa on valmiina monipuolista materiaalia, joka on tuotettu oman alansa asiantuntijoiden kanssa. Materiaaleista löytyvät tärkeimmät toimintatavat ja toimintaa ohjaavat lait. Eri toimialoille on palvelussa omat sisältönsä.

Hyvinvointialue voi ostaa palveluun käyttöoikeuden luottamushenkilöilleen ja palvelua voi käyttää kätevästi puhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Maksullisena lisäominaisuutena hyvinvointialueet voivat ladata alustalle myös omia dokumentteja, ohjeita ja muuta päätöksentekoa tukevaa materiaalia.

fcg-digikanava

Miksi ottaa käyttöön Hyvinvointialuepäättäjä-palvelu?

Haluamme tukea uusien päättäjien perehdytystä ja uuden roolin haltuunottoa Hyvinvointialuepäättäjä-palvelulla. Palvelun avulla päättäjän on helpompaa sisäistää oma roolinsa ja vastuunsa. Päätöksenteosta tulee palvelun myötä sujuvampaa.

Palvelun TOP 5 hyödyt:  

 • Aika ja paikka riippumattomuus
 • Tiedät, mistä päätät ja mikä on vastuusi
 • Tieto saatavilla, kun se tulee ajankohtaiseksi
 • Palvelun jatkuva kehitys & päivitys
 • Kustannustehokas & ekologinen

Tilaa palvelun esittely

Monipuolinen sisältö luottamushenkilön tukena

Hyvinvointialuepäättäjä-palvelussa on valmiina kymmeniä sisältökokonaisuuksia, jotka koostuvat videoista, teksteistä ja testeistä. Suuret kokonaisuudet on palasteltu oppimista tukeviin pienempiin osiin.

Sisällöt jakaantuvat teemoittain:

 1. Hyvinvointialueen järjestämisvastuu ja toiminta 
 2. Hyvinvointialueen rahoitus 
 3. Toimintaympäristö ja yhdyspinnat 
 4. Keskeinen lainsäädäntö 
 5. Hallintosääntö ja eri toimijoiden roolit 
 6. Viestintä, osallisuus ja demokratia  
 7. Henkilöstö  
 8. Strateginen suunnittelu 

Hyvinvointialuepäättäjä-palvelun sisältö on toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n asiantuntijoiden kanssa.

Tilaa hyvinvointialuepäättäjä-palvelun esittely

Tutustu sote-uudistusta tukeviin palveluihin
fcg-mies-hyvinvointialuepaattajapalvelu
Koulutuspalvelut hyvinvointialueille

Laajasta valikoimastamme löydät ajankohtaisia koulutuksia hyvinvointialueiden tarpeisiin. Tarjoamme organisaatioille myös tilauskoulutusta. 

fcg-digikanava-hyvinvointialuepaattajapalvelu
Sote-uudistus ja hyvinvointi

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa sote-uudistuksesta ja kuulla palveluistamme hyvinvointialueille? Sote-muutoksen asiantuntijamme ovat apuna ja tukena muutosvaiheessa.

Hyvinvointialuepäättäjä-palvelua esiteltiin FCG:n aamukahvitilaisuudessa, jonka tallenne on ladattavissa alla olevasta linkistä. Tallenteen alussa talous- ja sote -osaamisryhmämme johtaja Sami Miettinen kiteyttää puheenvuorossaan hyvinvointialueiden roolin ja palvelut. Miettisen puheenvuoron jälkeen alkaa Hyvinvointialuepäättäjä-palvelun osuus tuoteomistaja Joonas Bräysyn johdolla. 

Lataa aamukahvin tallenne tästä 

Asiantuntijamme jakavat ajatuksiaan ja näkemyksiään sote-uudistuksesta.  

Tutustu tästä asiantuntijoidemme näkemyksiin sote-uudistuksesta ja hyvinvointialueista