kuntapaattaja-palvelu-fcg

Kuntapäättäjä-verkkopalvelu avautuu toukokuussa

Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa luottamushenkilöille maksuttomasti käytössä olevaa aineistoa ja FCG:n tuottamaa erityissisältöä, johon kunta voi tilata luottamushenkilöilleen käyttöoikeuden. Palvelu avautuu toukokuussa 2021. Avautumisvaiheessa palvelussa on yhteensä 350 sisältöä ja joiden määrä kasvaa kuukausittain.

Haluatko päästä ensimmäisten joukossa kirjautumaan palveluun?

Jätä yhteystietosi tästä

Monet suuret yhteiskunnalliset haasteet ratkaistaan paikallisella tasolla - kunnissa. Seuraavat kuntavaalit järjestetään 13.6.2021. Kuntien luottamushenkilöt, valtuutetut, hallituksen ja lautakuntien jäsenet tarvitsevat monipuolisia taitoja ja kykyä katsoa asioita myös omaa kuntaa laajemmin. Tulevaisuuden kunta luodaan yhdessä ja yhteistyössä. 

Kuntaliiton ja FCG:n Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa kuntien luottamushenkilöille tarvittavat tiedot ja taidot päätöksenteon tueksi. Isot ja joskus vaikeatkin kokonaisuudet on palasteltu käyttäjäystävällisesti pienemmiksi osiksi. Tarjolla satoja sisältökokonaisuuksia, jotka koostuvat videoista, teksteistä ja erilaisista testeistä. Materiaaleihin voi palata yhä uudelleen ja varmistaa erinomaiset lähtökohdat tehokkaaseen luottamushenkilötyöhön.

fcg-kuntapaattaja

 

Maksuttomat tietoiskut ja perusaineistot ovat saatavilla kaikille palveluun kirjautuville koko valtuustokauden ajan.

Viranhaltija - näin hyödyt Kuntapäättäjä-palvelusta

Kuntapäättäjä-palvelun avulla varmistat rinnallesi hyvin perehdytetyt kuntapäättäjät ja työsi viranhaltijana on helpompaa.

  • Luottamushenkilöt aloittavat kuntapäättäjinä erilaisista taustoista. Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa jokaiselle eri lähtökohtiin sopivan tiedon oikeaan aikaan ja luo varmuutta päätöksentekoon.
  • Palvelussa on monipuolista maksutonta ja maksullista materiaalia päätöksenteon tueksi. Palvelun avautumisvaiheessa palvelussa on yhteensä 350 sisältöä ja joiden määrä kasvaa kuukausittain.
  • Sisältö on jaettu 6 kanavan alle: johtaminen ja yhteistyö, laki ja päätöksenteko, talous ja elinvoima, sivistys, yhdyskunnat ja ympäristö ja sosiaali- ja terveys
  • Materiaalit ovat käytettävissä koko kauden ajan jokaisena vuorokauden aikana.
  • Materiaaleihin voi palata yhä uudelleen ja varmistaa erinomaiset lähtökohdat tehokkaaseen luottamushenkilötyöhön.
  • Alustalle on mahdollista räätälöidä sisältöä myös oman kunnan tarpeisiin.

Tuloksena on osaavia kuntapäättäjiä, jotka tietävät mistä päättävät ja mitkä ovat vastuut.

Luottamushenkilöt tarvitsevat monipuolisia taitoja 

Luottamushenkilöt tulevat eri taustoista ja tarvitsevat monipuolisia tietoja ja taitoja. Palvelun avulla mm. opit

  • mitä jokaisen luottamushenkilön tulee tietää lainsäädännöstä
  • miten yhteistyö ja keskustelu sujuvat rakentavasti ja hyvän hallinnon mukaisesti
  • miten kuntataloutta johdetaan ja tulkitaan
  • mistä elinvoiman eväät, ja miten kestävä kehitys otetaan päätöksentekoon?

Kuntapäättäjä-palvelun koulutus- ja materiaalipankki on luottamushenkilöiden käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta, koko valtuustokauden ajan. 

Kuntapäättäjä palvelu aukeaa toukokuussa! 

Haluatko päästä ensimmäisten joukossa kirjautumaan palveluun?

Jätä yhteystietosi tästä

Paatero-karhunen-keskustelu-uuden-valtuustokauden-haasteet
Miltä tuleva valtuustokausi näyttää?

Kuntavaalien jälkeen alkaa uusi valtuustokausi. Kuntaministeri Sirpa Paatero ja Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen ennakoivat tulevaa Kuntapäättäjä-palvelun avauskeskustelussa. 

fcg-koulutukset-luottamushenkilot
Luottamushenkilöiden koulutukset

Järjestämme perinteisesti luottamushenkilöiden koulutusta niin valtuustotasolle kuin eri lautakuntien tarpeisiin.  Tutustu laajaan luottamushenkilöille suunnattuun koulutustarjontaamme. Valitse Minua kiinnostaa -valikosta Luottamushenkilötyö.

Testaa taitosi itsearviointitesteillä

Kuntapäättäjän itsearviointitesti antaa kokonaiskuvan luottamushenkilön roolista ja tarvittavista taidoista. Testissä on kolme osaa: 

1. Osaatko ajatella strategisesti?

2. Kannatko vastuusi päättäjänä?

3. Kuinka toimit kuntalaisten edustajana?

 

Sammanfattning på svenska

Många stora samhälleliga utmaningar löses i slutändan på lokal nivå – i kommunerna. Kommunernas förtroendevalda, fullmäktigeledamöter, ledamöter i styrelsen och nämnderna behöver mångsidiga färdigheter och förmåga att se saker och ting också i större perspektiv än den egna kommunen. Framtidens kommun skapas tillsammans och i samarbete.

Kommunförbundets och FCG:s tjänst Kommunpolitikern erbjuder de förtroendevalda i kommunerna behövliga kunskaper och färdigheter som stöd för beslutsfattandet. Kommunen kan beställa nyttjanderätt till för sina förtroendevalda. Inlärningsmiljön öppnas i maj 2021.

 

kuntapaattaja-palvelu-fcg