kuntapaattaja-palvelu-fcg

Kuntapäättäjä-verkkopalvelu

Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa luottamushenkilöille maksuttomasti käytössä olevaa aineistoa ja FCG:n tuottamaa erityissisältöä, johon kunta voi tilata luottamushenkilöilleen käyttöoikeuden. 

Monet suuret yhteiskunnalliset haasteet ratkaistaan paikallisella tasolla - kunnissa. Kuntien luottamushenkilöt, valtuutetut, hallituksen ja lautakuntien jäsenet tarvitsevat monipuolisia taitoja ja kykyä katsoa asioita myös omaa kuntaa laajemmin. Tulevaisuuden kunta luodaan yhdessä ja yhteistyössä. 

Kuntaliiton ja FCG:n Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa kuntien luottamushenkilöille tarvittavat tiedot ja taidot päätöksenteon tueksi. Isot ja joskus vaikeatkin kokonaisuudet on palasteltu käyttäjäystävällisesti pienemmiksi osiksi. Tarjolla satoja sisältökokonaisuuksia, jotka koostuvat videoista, teksteistä ja erilaisista testeistä. Materiaaleihin voi palata yhä uudelleen ja varmistaa erinomaiset lähtökohdat tehokkaaseen luottamushenkilötyöhön.

Siirry Kuntapäättäjä-palveluun Tästä

Kuntapäättäjä-palvelun esittely 

Tutustu uuteen palveluun esittelyvideon avulla. Esittelyssä pääset kokemaan ja näkemään millainen on yli 350 sisällön Kuntapäättäjä-palvelu kuudella eri kanavalla ja kuulet miten palvelun avulla saat varmistettua rinnallesi osaavia päättäjiä. 

Lataa esittely täyttämällä tiedot lomakkeelle:

 

fcg-kuntapaattaja

 

Maksuttomat tietoiskut ja perusaineistot ovat saatavilla kaikille palveluun kirjautuville koko valtuustokauden ajan.

Viranhaltija - näin hyödyt Kuntapäättäjä-palvelusta

Kuntapäättäjä-palvelun avulla varmistat rinnallesi hyvin perehdytetyt kuntapäättäjät ja työsi viranhaltijana on helpompaa.

  • Luottamushenkilöt aloittavat kuntapäättäjinä erilaisista taustoista. Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa jokaiselle eri lähtökohtiin sopivan tiedon oikeaan aikaan ja luo varmuutta päätöksentekoon.
  • Palvelussa on monipuolista maksutonta ja maksullista materiaalia päätöksenteon tueksi. Palvelun avautumisvaiheessa palvelussa on yhteensä 350 sisältöä ja joiden määrä kasvaa kuukausittain.
  • Sisältö on jaettu 6 kanavan alle: johtaminen ja yhteistyö, laki ja päätöksenteko, talous ja elinvoima, sivistys, yhdyskunnat ja ympäristö ja sosiaali- ja terveys
  • Materiaalit ovat käytettävissä koko kauden ajan jokaisena vuorokauden aikana.
  • Materiaaleihin voi palata yhä uudelleen ja varmistaa erinomaiset lähtökohdat tehokkaaseen luottamushenkilötyöhön.
  • Alustalle on mahdollista räätälöidä sisältöä myös oman kunnan tarpeisiin.

Tuloksena on osaavia kuntapäättäjiä, jotka tietävät mistä päättävät ja mitkä ovat vastuut.

Luottamushenkilöt tarvitsevat monipuolisia taitoja 

Luottamushenkilöt tulevat eri taustoista ja tarvitsevat monipuolisia tietoja ja taitoja. Palvelun avulla mm. opit

  • mitä jokaisen luottamushenkilön tulee tietää lainsäädännöstä
  • miten yhteistyö ja keskustelu sujuvat rakentavasti ja hyvän hallinnon mukaisesti
  • miten kuntataloutta johdetaan ja tulkitaan
  • mistä elinvoiman eväät, ja miten kestävä kehitys otetaan päätöksentekoon?

Kuntapäättäjä-palvelun koulutus- ja materiaalipankki on luottamushenkilöiden käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta, koko valtuustokauden ajan. 

Kysy lisää Kuntapäättäjä-palvelusta asiantuntijoiltamme:

Suvi Rasi, puh. 041 730 9238

Jarkko Hakola, puh. 044 055 6186

Leena-Kaisa Pantsu, puh.  050 466 2905

Siirry Kuntapäättäjä-palveluun tästä

fcg-koulutukset-luottamushenkilot
Luottamushenkilöiden koulutukset

Järjestämme perinteisesti luottamushenkilöiden koulutusta niin valtuustotasolle kuin eri lautakuntien tarpeisiin.  Tutustu laajaan luottamushenkilöille suunnattuun koulutustarjontaamme. 

Testaa taitosi itsearviointitesteillä

Kuntapäättäjän itsearviointitesti antaa kokonaiskuvan luottamushenkilön roolista ja tarvittavista taidoista. Testissä on kolme osaa: 

1. Osaatko ajatella strategisesti?

2. Kannatko vastuusi päättäjänä?

3. Kuinka toimit kuntalaisten edustajana?

 

Sammanfattning på svenska

Många stora samhälleliga utmaningar löses i slutändan på lokal nivå – i kommunerna. Kommunernas förtroendevalda, fullmäktigeledamöter, ledamöter i styrelsen och nämnderna behöver mångsidiga färdigheter och förmåga att se saker och ting också i större perspektiv än den egna kommunen. Framtidens kommun skapas tillsammans och i samarbete.

Kommunförbundets och FCG:s tjänst Kommunpolitikern erbjuder de förtroendevalda i kommunerna behövliga kunskaper och färdigheter som stöd för beslutsfattandet. Kommunen kan beställa nyttjanderätt till för sina förtroendevalda. Logga in till Kommunpolitikern-tjänsten >>

 

Kuntaliitto-konsernin Kuntapäättäjä-palvelun tietosuojaseloste

Tutustu palvelun tietosuojaselosteeseen täältä >>

 

Kunnallista menoa!