Vesitornit

Vesitornit vaativat huolenpitoa – ja resursseja.

Suunnittelemme toimintavarmoja vesitorneja, jotka huomataan

Vesisäiliöinä toimivilla ja verkostopainetta ylläpitävillä vesitorneilla on keskeinen rooli vedenjakelussa. Näyttävinä rakenteina ne myös hallitsevat ympäristöään. Useat vesitornit ovat kuitenkin jo saneeraus- tai uusimisikäisiä ja vaativat huomiota. Asiantuntijamme auttavat vesitorninne nykytilan selvittämisessä ja tarvittavien korjaustoimien suunnittelussa – ulkonäköä unohtamatta.

FCG on kokenut kumppani kaikissa vesitorneihin liittyvissä hankkeissa. Palveluihimme kuuluvat uusien vesitornien suunnittelu sekä vanhojen vesitornien kuntokartoitukset ja saneeraussuunnittelu. Teemme yhteistyötä moniammatillisessa tiimissä. Yhdessä autamme asiakkaitamme luomaan toimintavarmoja ja ympäristöönsä sopivia vesitorneja, jotka kestävät myös ajan hammasta.

Vesitornin korjaaminen on mahdollisuus

Korjaushanke suunnitellaan aina kohdekohtaisesti perusteellisten selvitysten ja tutkimusten pohjalta. Kokeneiden rakennesuunnittelijoiden korjausnäkemystä täydentävät tarvittaessa ohuthietutkimukset betonin kunnon kartoittamiseksi.

Korjaushanke on samalla mahdollisuus uudistaa vesitornin ulkonäköä. Olemme suunnitelleet arkkitehtonisesti näyttäviä vesitorneja, kuten Kievarin vesitorni Tuusulassa, Nikkilän vesitorni Sipoossa sekä Vaasi-vesitorni Kirkkonummella. Tutustu myös suunnittelemaamme Klaukkalan uuteen vesitorniin, joka herätti paikallismediassa iloa käpymäisellä näyttävyydellään.

Vesitornien ja muiden talousvesisäiliörakennusten rakentaminen ja kunnossapito edellyttävät tietoa ja huolellisuutta.

Puhdas talousvesi on olennainen osa yhteiskunnan hyvinvointia. Valtaosassa Suomea on totuttu siihen, että päivittäin käytettävä vesi on puhdasta ja raikasta. Käyttöveden puhtaudesta on tullut arkipäiväinen itsestäänselvyys, johon keskiverokuluttaja ei juurikaan kiinnitä huomiota. Asian tärkeyteen herätään vasta sitten, kun veden laatu ei olekaan totuttua tai vedensaannissa on katkoksia.

Noin kilometrin päähän Klaukkalan keskustasta on nousemassa hyvin erityisen näköinen rakennelma.

Moni nurmijärveläinen hieraisi silmiään, kun kunta julkaisi havainnekuvat Klaukkalan uudesta vesitornista. Kuvat saivat aikaa pöhinää myös sosiaalisessa mediassa.

– Ananas!, kuvailee reaktiotaan eräs some-postaaja.

Klaukkalan uuden vesitornin mielenkiintoisen ulkonäön takana on Rintamäen mukaan FCG Finnish Consulting Group Oy, joka on laatinut uuden vesitornin havainnekuvat ja yleissuunnitelman asemakaavaluonnokseen.

Haluaisitko kuulla lisää vesitornisuunnittelun palveluistamme? Ota yhteyttä asiantuntijaamme – kerromme mielellämme lisää.

Asko Miettinen
Asko Miettinen
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti
Kaipaatko lisätietoja? Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä.

Kaipaatko lisätietoja? Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä.