SYVA – aluetalouden arvioinnin työkalu

5 000,00 €

Lisää tilaukseen
Close

Tuote lisättiin ostoskoriin

Avaa tilaus
  • Käytössä jo useissa kunnissa
  • Toimitusaika 14-28 arkipäivää

Yrityksen sijoittuminen alueelle aikaansaa välittömiä ja välillisiä aluetaloudellisia hyötyjä ja ilmastovaikutuksia. Tarjoamme kunnille ja seudullisille kehitysyhtiöille laadukkaan ja helppokäyttöisen online-työkalun alueelle sijoittuvan yrityksen vaikutusten arviointiin.

”Arviointimallin käyttöönotto Jyväskylän kaupungin sijoittumispalveluiden tarpeisiin on askel valovuosien päähän aikaisemmin vallinneesta tilanteesta. Tilastotiedon keräämisen ja laskennan suunnittelemisen ja toteuttamisen työläät työvaiheet jäävät arviointimallin myötä historiaan ja käytettävissämme on aina päivittyvä tilastotieto ja automatisoitu laskenta”, Jyväskylän kehityspäällikkö Harri Heinänen.

SYVA-työkalu

Olemme kehittäneet yhdessä asiakkaidemme kanssa työkalun, jonka avulla alueelle sijoittuvan yrityksen aluetaloudelliset vaikutukset voidaan arvioida ja mallintaa. Kyseessä on matalan kynnyksen työkalu, jonka avulla voidaan mallintaa sijoittuvan yrityksen myötä alueelle syntyvää kustannus-hyötysuhdetta. Työkalu soveltuu myös poistuvan yrityksen tai toimialan aluetaloudellisten vaikutusten arvioimiseen. Laskentamallilla voidaan arvioida:

  • sijoittuvan yrityksen vaikutukset sijaintikunnan työllisyyteen ja verotuloihin sekä muihin kuntakonsernin tuloihin (energia- ja vesimaksut, vuokra- ja maan myyntitulot) ja vaikutukset ilmastoon,
  • välittömät, välilliset sekä kulutusvaikutukset alueella,
  • rakentamis- ja toimintavaiheen vaikutukset,
  • vaikutukset sijaintikunnan ja toimialan mukaan.

Työkalu myydään yhdessä asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyn palvelukokonaisuuden kanssa, johon sisältyy mallin käyttöönottokoulutus ja tarvittava ylläpito.

Kokonaishinta ensimmäiseltä 12 kk:lta on 5 000 € (alv 0 %). Sen jälkeen vuosimaksu 2 500 € (alv 0 %) / vuosi. Kaupungin ulkopuolisen lisäkäyttöoikeuden hinta on 300 € (alv 0 %) / käyttöoikeus. Kokonaishinta laskutetaan, kun arviointityökalu on luovutettu asiakkaalle. Sen jälkeen laskutus kunkin käyttöoikeusvuoden alussa. Mahdollisista lisätöistä sovitaan kirjallisesti yhdessä tilaajan ja konsultin kesken. Matka- ja majoituskustannukset veloitetaan toteuman mukaisesti. Konsultti sitoutuu käyttämään kokonaistaloudellisesti edullisinta matkustusmuotoa, matka-aika huomioiden.

Haluatko kuulla lisää tai tarvitsetko tarkemman tarjouksen? Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Pauli Santala
Pauli Santala
Laatu- ja asiakkuusjohtaja
Lähetä viesti