Uutinen

Anitta Karioja johtavaksi asiantuntijaksi: ”Saan valjastaa kokemukseni sote-alan johtotehtävistä hyvinvointialueiden ja kuntien käyttöön”

Anitta Karioja (TtM, FT) aloittaa FCG Finnish Consulting Groupin johtavana asiantuntijana. Hänen tavoitteensa on tukea erilaisten organisaatioiden onnistumista työkykyjohtamisen, strategisen johtamisen ja analytiikan keinoin. Ennen FCG:llä aloittamistaan Karioja työskenteli HUS Akuutissa vastaten 900 hengen hoitohenkilöstöstä päivystyksissä ja ensihoidossa viidessä HUS -sairaalassa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.  

FCG:n johtava asiantuntija Anitta Karioja

”Vastuullani oli edellisessä tehtävässäni henkilöstön työkyvyn ja -hyvinvoinnin kehittäminen ja suorituksen johtaminen. Siis juuri niitä asioita, joiden kanssa erityisesti sote-alalla parhaillaan kipuillaan. Haluan tuoda oman arjen johtamisen parissa keräämäni osaamisen nyt FCG:lle. Täällä pääsen valjastamaan kokemukseni kaikkien hyvinvointialueiden ja kuntien käyttöön”, Karioja toteaa.

”Erityisen suuren vaikutuksen Anitassa minuun teki se, miten vaativissa ja laajoissa muutos- ja integraatioprojekteissa hän on ollut nimenomaan viemässä henkilöstöä kohti uutta. Tämä on osaamista, jota tarvitaan suomalaisella sote-kentällä nyt enemmän kuin koskaan. Anitassa yhdistyy vahva käytännön kokemus laajaan akateemiseen koulutukseen, ja tästä yhdistelmästä syntyy asiakkaillemme erinomainen kumppani muutoksen keskelle”, sanoo FCG:n sote-konsultoinnin liiketoimintaa johtava Iina Vartia.

Anitta Karioja on vastannut muun muassa liikkeenluovutuksena tapahtuneessa HUS-Helsinki päivystyspalveluiden integraatiossa henkilöstön muutosjohtamisen valmistelusta ja toteutuksesta. Hiljattain hän oli kehittämässä HUS Akuutissa työskennellessään työkykyä tukevaa työtehtävien uudelleenmuotoilua päivystyksessä. Lisäksi hän on konsultoinut myös palkitsemis- ja suorituksen arviointiasioissa esihenkilöitä KPMG:llä.

”Innostun muutoksesta ja toisaalta näen, mikä valtava tarve sote-alalla on johtamiselle juuri nyt. Palkoista on puhuttu paljon, seuraavaksi pitää puhua johtamisesta. Samalla tarvitsemme myös toiminta- ja ajattelumallien muutosta kentällä. Esimerkiksi rajalliset joustavuuden mahdollisuudet tekevät arjen pienestä palkitsemisesta jäykkää ja hankalaa julkisella sektorilla. Olen nähnyt itse julkisen sektorin sote-tehtävissä työskennellessäni, että taitavasti toteutetut pienet asiat voivat saada aikaa suurta muutosta”, sanoo Anitta Karioja.

Lisätiedot: