FCG:n logo kasviseinää vasten
Uutinen

Dosentti Jan Klavus vahvistamaan FCG:n sote-tiimiä

Helsingin yliopiston terveystaloustieteen dosentti Jan Klavus liittyy mukaan FCG Finnish Consulting Groupin Sote ja hyvinvointi -liiketoiminnan tiimiin. Klavus on kerännyt laaja-alaista tutkijakokemusta muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO:lla, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, Tampereen yliopistossa ja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa. Tutkimusaiheina hänellä on ollut muun muassa eriarvoisuus, kustannusvaikuttavuus, terveydenhuollon rahoitus sekä sote-palvelujärjestelmän toimivuus.

”FCG:ltä löytyy Suomen parasta asiantuntemusta sosiaali- ja terveydenhuollon haasteiden ratkaisemiseen. Haluan olla mukana tässä joukkueessa ja olla sitä kautta rakentamassa paremmin toimivaa ja yhdenvertaisempaa sote-järjestelmää koko maahan”, sanoo Jan Klavus.

Alkuvaiheessa Jan Klavus keskittyy FCG:llä kehittämään menetelmää, jolla saadaan näkyviin sairastavuuden laajempia yhteiskunnallisia vaikutuksia.

”Pidän tärkeänä, että kun tarkastelemme sairastavuuden väestötason vaikutuksia, emme keskity vain epidemiologiseen tai terveydenhuollon kantokyvyn näkökulmaan. Jos esimerkiksi hyvinvointialueilla tarkasteltaisiin vaikkapa mielenterveysongelmien laajempia yhteiskunnallisia vaikutuksia, saataisiin sairastavuudesta aiheutuvat kokonaistaloudelliset kustannukset viimein esiin”, Klavus jatkaa.

”Olen otettu ja innoissani, että Jan haluaa tulla mukaan työhömme auttamaan asiakkaitamme luomaan entistäkin vaikuttavampia palveluita. Hyvinvointialueilla on nyt ja tulevaisuudessa entistäkin suurempi tarve vahvista tiedolla johtamista. Janin osaamisella vahvistamme kyvykkyyttämme vastata tähän tarpeeseen”, sanoo Sote ja hyvinvointi -liiketoimintaa johtava Iina Vartia.