Uutinen

FCG ja digitaalisen rakennustiedon ratkaisuihin erikoistunut Vektorio yhteistyöhön

FCG ja tietomallien visualisointiratkaisuihin erikoistunut Vektorio Oy aloittavat kehitysyhteistyön. FCG luopuu samalla oman Mapgets.com palvelun kehittämisestä ja ylläpidosta 31.12.2021 mennessä. Nykyiset Mapgets-käyttäjät voivat jatkaa Vektor.io palvelun asiakkaina ja hankesivut voidaan saumattomasti siirtää uuteen palvelualustaan. FCG ja Vektorio tarjoavat tuen ja palvelut hankkeiden siirtoon sekä uuden palvelun käyttöönottoon kaikille Mapgets-palvelun käyttäjille.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää asiakkaiden tarpeita entistä paremmin palveleva rakentamisen ja rakennetun ympäristön digitaalinen viestintäratkaisu.

FCG panostaa jatkossa Vektor.io -kaupunkimallipalveluiden kehittämiseen. Yhteistyön tavoitteena on kehittää asiakkaiden tarpeita entistä paremmin palveleva rakentamisen ja rakennetun ympäristön digitaalinen viestintäratkaisu. FCG:n rakennetun ympäristön suunnitteluosaaminen yhdistettynä Vektorion ylivertaisiin tietomallien käsittelyn ja visualisoinnin työkaluihin tuottaa lopputuloksena modernin ja kattavan, visuaalisen kaupunkimallialustan, joka palvelee hankeviestintää aina kaavoituksesta rakennussuunnitteluun, rakentamiseen ja rakennuksen ylläpitoon. 

– Yhteistyösopimuksen myötä saamme asiantuntevan kumppanin kaupunkimallipalveluiden kehittämiseen. Vektorion teknologia sopii erinomaisesti FCG:n laajan asiakaskunnan palvelemiseen ja yhteistyössä voimme hyödyntää molempien vahvuuksia. Vektorio on vahva vaativien GIS & BIM visualisointiratkaisujen teknologiatarjoajana ja FCG:llä on erinomainen ymmärrys kaupunkimallipalveluiden asiakastarpeista ja vankkaa osaamista tietomallinnuksesta, sanoo Vektorion toimitusjohtaja Juha Vesanen.

– FCG on pitkään seurannut kaupunkimallipalveluiden markkinoita, kilpailutilannetta ja tarkastellut omien tuotteiden kehitysstrategiaa. Katsoimme, että on strategisesti mielekkäämpää panostaa yhteen kotimaiseen huipputuotteeseen, kommentoi FCG:n innovaatiojohtaja Jarkko Räsänen.