Meren aaltoja rannassa kuvattuna ilmasta.
Uutinen

FCG myy kansainvälisen kehityskonsultointiliiketoiminnan

FCG Finnish Consulting Group myy kansainvälisen kehityskonsultointiliiketoiminnan kanadalaiselle Cowater Internationalille. Kauppakirja allekirjoitettiin 24.11.2023. Kaupan täytäntöönpanon, joka tapahtuu normaaleiden täytäntöönpanoehtojen täytyttyä, odotetaan tapahtuvan vielä ennen vuoden 2023 päättymistä. Cowater International on globaali yhtiö, joka on keskittynyt pelkästään kansainväliseen kehityskonsultointiin. Se työskentelee hallitusten, yksityisen sektorin toimijoiden sekä paikallisten yhteisöjen kanssa tavoitteenaan vahvistaa vahvistaa taloudellista ja yhteiskunnallista kehitystä, instituutioita, luonnonvarojen kestävää käyttöä ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia ympäri maailmaa.  

Kauppa käsittää kaiken FCG:n kehityskonsultoinnin liiketoiminnan kaikissa niissä maissa, joissa kyseistä liiketoimintaa tällä hetkellä tehdään. Suomen lisäksi FCG:n kansainvälisen kehityskonsultointiliiketoiminnan toimistot sijaitsevat Ruotsissa, Saksassa, Keniassa, Uudessa Seelannissa ja Singaporessa. FCG:llä nykyisin näissä yksiköissä kehityskonsultointia tehneet työntekijät siirtyvät Cowater Internationalin palvelukseen kaupan täytäntöönpanosta alkaen. 

”Cowater on iloinen voidessaan toivottaa FCG:n kehityskonsultointiin erikoistuneen tiimin tervetulleeksi Cowater-perheeseen. Meillä on paljon yhteistä. Haluamme molemmat luoda kestävämpää ja inklusiivisempaa maailmaa. Uskon, että voimien yhdistäminen FCG:n kehityskonsultoinnin tiimin kanssa mahdollistaa sen, että voimme auttaa asiakkaitamme toteuttamaan tätä missiota entistäkin paremmin”, sanoo Cowaterin toimitusjohtaja David Baron. 

”FCG tulee nyt keskittymään Suomen markkinoille ja tukemaan julkista sekä yksityistä sektoria kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa. Tämä on meille iso strateginen muutos, ja kehityskonsultointiliiketoiminnasta luopuminen on yksi selkeä askel tämän muutoksen todeksi tekemisessä”, toteaa FCG:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja.  

”Kehityskonsultointiliiketoimintamme on löytänyt hyvän kodin, ja se voi nyt kasvaa osana organisaatiota, joka on täysin keskittynyt tälle sektorille”, Kajasoja jatkaa. 

Lisätiedot: 

Rhys McGaw, Director, Business Intelligence and Development, Cowater International. puh. +1 613 722 6434 

FCG:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja, haastattelupyynnöt Helena Kariojan kautta (p. 040 662 7373)