Uutinen

FCG:n älyliikenneratkaisu Espoon vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten operaattoriksi

Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen välitysoperaattoriksi on valittu FCG Smart Transportation Oy. Operaattori vastaa Länsi-Uudenmaan kuntien vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten reitityksestä, välityksestä sekä asiakaspalvelusta. Kulkukeskus aloittaa toimintansa syksyllä 2020.

Kuljetuksia alueella on vuosittain noin 500 000. Suurin osa kuljetuksista liittyy vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain alaisiin joukkoliikennettä korvaaviin kuljetuspalveluihin.
 
– Operaattorin valintaan vaikuttivat muun muassa palvelun helppo käytettävyys ja korkea laatu. Käytettävyyden arviontiin osallistuivat myös asiakkaat. Seuraavaksi asiakkaat pääsevät osallistumaan palvelun kehittämiseen huhtikuussa, kun Kulkukeskuksen asiakaspilotti alkaa. Pilotin aikana testataan uuden järjestelmän toimivuutta, sanoo Pasi Ojaniemi, kulkukeskuksen projektipäällikkö, Espoon kaupunki.

– Olemme luonnollisesti iloisia, että Espoo valitsi meidät kuljetusoperaattorikseen. Olen erityisen kiitollinen siitä, että saimme laadusta huippupisteet – Espoo tunnetusti haluaa tarjota laadukasta ja nykyaikaista palvelua asukkailleen, sanoo Aki Keskinen, FCG Smart Transportationin toimitusjohtaja.

FCG Smart Transportation Oy on Finnish Consulting Groupin sisäinen startup, joka on keskittynyt MaaS (liikkuminen palveluna) -konseptin kehittämiseen ja toimeenpanoon kunnissa ja kaupungeissa. Digitalisaation myötä kuljetusten optimointi helpottuu ja lisääntyy verrattuna perinteiseen kuljetuspalveluun esimerkiksi taksiliikenteen osalta. Liikenteen optimoinnilla pystytään myös mittaamaan ja alentamaan liikenteen päästöjä.  

Asiakkaan kannalta palvelu on helppokäyttöinen ja turvallinen. Asiakkaan käytettävissä kuljetusten varaamiseksi on puhelinpalvelu ja helppokäyttöinen asiakassovellus.

Lisätietoja Aki Keskinen, toimitusjohtaja FCG Smart Transportation Oy
puh. 044 355 7869, aki.keskinen(a)fcg.fi 
 
Pasi Ojaniemi, kulkukeskuksen projektipäällikkö, Espoon kaupunki.
Puh. 050 385 9086, pasi.ojaniemi(a)espoo.fi 

Mediayhteydet:
Päivi Allenius, markkinointi- ja viestintäjohtaja, FCG-konserni
puh. 040 753 7374, paivi.allenius(a)fcg.fi