Uutinen

FCG:n Elämäntöitä-dokumenttisarja pureutuu ajankohtaisiin aiheisiin uusiutuvista energiaratkaisuista kuntien elinvoimaisuuteen

FCG Finnish Consulting Groupin vuoteen 2025 ulottuva kuntatalousanalyyysi osoittaa, että valtaosalla Suomen kunnista on edessään kovia päätöksiä. Väestön- ja ikärakenteen muutosten vaikutus kustannuksiin sekä koronan aiheuttama heikko talouskehitys ovat asettamassa kuntien taloudellisen tilanteen ahtaalle. Moni kunnista joutuu harkitsemaan veroprosentin korotusta, lainanottoa, kuntaliitoksia ja jopa kovia leikkauksia.

Tilanne ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kuntien olisi mahdollista säilyä elinvoimaisina ja menestyvinä. 

“Kuntien on valmistauduttava tarvittaviin uudistuksiin ja otettava itse voimakkaasti omatoimisuuteen nojaava asenne niiden toteuttamisessa. Ei jäädä odottamaan, että joku tulee sanomaan, miten asiat hoidetaan. Apua on tarjolla, mutta ohjat on ensin haluttava ottaa itse haltuun”, FCG:n palvelualuejohtaja Lauri Solin kiteyttää. 

Elämäntöitä esittelee esimerkkejä elävästä elämästä

FCG suunnittelee ja rakentaa yhdessä kuntien, yritysten ja yhteisöjen kanssa toimivampia rakennettuja ympäristöjä, hyvää hallintoa ja tuloksellista koulutusta. Näin on toimittu myös 2300 asukkaan Muoniossa, joka kuntana on pieni ja syrjäinen, mutta silti elinvoimainen.

Muonion kaltaisten esimerkkien, yhteistyössä toteutettujen uudistusten sekä yhteisöllisen asenteen innoittamana syntyi myös FCG:n lanseeraama Elämäntöitä-dokumenttisarja. Dokumenttisarjan ensimmäiset jaksot pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin uusiutuvista energiaratkaisuista kuntien elinvoimaisuuteen. Dokumenttisarja käsittelee aihealueita päättäjien, kansalaisten, asiantuntijoiden, yrittäjien, työntekijöiden ja sijoittajien näkökulmista. Sarjan juontaa seikkailija ja vuorikiipeilijä Lotta Hintsa.

Vaihtoehtoisuus menestystekijänä

Vaikka kolme neljästä suomalaisesta asuu kaupungeissa, kunnat voivat tarjota vaihtoehtoja hyvän elämän kaavalle. Puhdas luonto, rauhallinen elämänmeno sekä yhteisöllisyys ovat vain muutamia kuntien valttikorteista, joilla ne houkuttelevat asukkaita, yrityksiä ja matkailijoita.

“Elämme maailmassa, johon muun muassa kaupungistuminen, digitalisaatio ja ilmastonmuutos vaikuttavat jatkuvasti. Elämäntöitä-dokumenttisarjassa etsitään vastauksia näihin muuttuvan maailman haasteisiin sekä hyvän elämän kaavaa, jolla luodaan asukkaille tasapainoinen elinympäristö”, summaa FCG:n markkinointijohtaja Laura Rundgren.

FCG:n Elämäntöitä-dokumenttisarja suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä markkinointitoimisto Grundlagen kanssa. Dokumenttien tuotannosta vastasi digitaalisen videomarkkinoinnin toimisto Videolle.