Uutinen

Kuntapäättäjä-palvelu avautuu toukokuussa

FCG:n ja Kuntaliiton yhteinen Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa maksuttomasti käytössä olevaa aineistoa ja FCG:n tuottamaa erityissisältöä, johon kunta voi tilata luottamushenkilöilleen käyttöoikeuden.

Monet suuret yhteiskunnalliset haasteet ratkaistaan lopulta paikallisella tasolla – kunnissa. Kuntien luottamushenkilöt, valtuutetut, hallituksen ja lautakuntien jäsenet tarvitsevat monipuolisia taitoja ja kykyä katsoa asioita myös omaa kuntaa laajemmin. Seuraavat kuntavaalit järjestetään 13.6.2021. Tulevaisuuden kunta luodaan yhdessä ja yhteistyössä.

Kehitä rinnallesi osaavia päättäjiä

Kuntaliiton ja FCG:n Kuntapäättäjä-palvelu tarjoaa kuntien luottamushenkilöille tarvittavat tiedot ja taidot päätöksenteon tueksi.

–  Olemme päässeet Kuntaliiton kanssa toteuttamaan tälle luottamushenkilökaudelle unelmien koulutuskokonaisuutta. Kokonaisuus on sisällöltään sellainen, mitä luottamushenkilöt työnsä tueksi tarvitsevat. Erityisen iloinen olen siitä, että palvelun sisältö on luottamushenkilöiden käytettävissä koko valtuustokauden ajan. Käytännössä palvelu toimii niin, että kunta ostaa luottamushenkilöille palveluun lisenssit. Kunnan virkamiesjohto voi palvelun avulla kehittää rinnalleen osaavia päättäjiä, FCG:n koulutus- ja tapahtumapalveluiden johtaja Anniina Peltola iloitsee. 

Satoja sisältökokonaisuuksia kunnan eri toimialoille 

Kuntapäättäjä-palvelu kokoaa tiedot kuntien tärkeimmistä toimintatavoista, toimintaa ohjaavista laeista ja kunnan eri toimialoista. Palvelun käyttäjille on tarjolla satoja sisältökokonaisuuksia, jotka koostuvat videoista, teksteistä ja erilaisista testeistä. Sisällöt ovat jaoteltuna kokonaisuuksiin:

  • Johtaminen ja yhteistyö
  • Talous
  • Laki ja päätöksenteko
  • Sivistys ja hyvinvointi
  • Yhdyskunnat ja ympäristö

Lisäksi Kuntalehti ja Kommuntorget tarjoavat palvelussa ajankohtaista luottamushenkilöitä koskettavaa uutismateriaalia. Palvelun sisältö on saatavilla suomen ja ruotsin kielellä. Se avautuu toukokuussa osoitteessa fcg.fi/kuntapaattaja.