Uutinen

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät livenä taas!

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivien järjestelyt ovat täydessä vauhdissa.

ATK-päivät kerää perinteisesti yli 1000 terveydenhuollon tietojenkäsittelyn asiantuntijaa ja näytteilleasettajaa yhteen saman katon alle. Kiinnostus suosittua tapahtumaa kohtaan on suuri ja osallistujia odotetaan Jyväskylään tänä vuonna ennätysmäärä.

”Yrityksillä on nyt selkeästi valtava tarve tulla paikan päälle tapahtumaan, mikä on johtanut siihen, että osastopaikat on tänä vuonna jo loppuun varatut. Olemme saaneet mukaan myös uusia yrityksiä, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana. Monet näytteilleasettajat ovatkin huomanneet, että varauksen kanssa on syytä olla ajoissa liikkeellä, jos osastopaikan tapahtumasta haluaa”, FCG:n tiiminvetäjä ja tapahtumatuottaja Jenna Luotonen toteaa.

Organisaatioista osallistutaan tänä vuonna tapahtumaan myös isoina ryhminä. Vaikuttaakin siltä, että nyt halutaan lähteä työyhteisönä oppimaan ja verkostoitumaan yhdessä muiden kanssa.

Keynote puhujana biohakkeri Teemu Arina

Tämän vuoden ATK-päivien ohjelma rakennetaan yhteistyössä Suomen Kuntaliiton, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän ja Jyväskylän kaupungin kanssa.

ATK-päivien ohjelma jakaantuu kahden päivän aikana useisiin rinnakkaissessioihin ja yhteisiin luentoihin. Sessioissa syvennytään muun muassa toiminnan kehittämiseen digitalisaation avulla ja pilvipalveluiden tietosuojaan ja tietoturvaan. Keynote puheenvuossa tietokirjailija, digitalisaation asiantuntija, biohakkeri Teemu Arina kertoo näkemyksiään oppimisen tulevaisuuden teknologioista terveydenhuollossa. Paneelikeskusteluissa kuullaan ajatusten ja näkemysten vaihtoa muun muassa tulevaisuuden asiakas- ja potilastietojärjestelmistä.

Tapahtuman ohjelmassa nähdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa puheenvuorojen lisäksi myös toisenlaisia elementtejä. Varsin hauskalta ja mielenkiintoiselta kuulostava ATK-päivien taidejaoston esittämä näytelmä ”Tragikomediallinen performanssi sote-tietosuojan haasteista – taidekriitikoiden arviot sekä evästykset lainsäädännön ja toiminnan kehittämiselle”, avaa varmasti osallistujille uudenlaisia näkökulmia soteuudistusprosessiin.  Osallistujien käytössä on myös tapahtumasovellukseen integroitu messupeli, jossa mukana ovat tapahtuman pääyhteistyökumppanit.

Kohtaamisen voima tuo ihmiset yhteen

ATK-päivät on tänä vuonna herättänyt suurta kiinnostusta osallistujien keskuudessa. Sen lisäksi, että näytteilleasettajia on osallistumassa tapahtumaan ennätysmäärä, myös osallistujia on ilmoittautunut jo yli 1000.

”Itselläni on lähinnä sekavan innostunut mieliala, koska en ole aikoihin järjestänyt ATK-päiviä livetapahtumana. Tässä on pitänyt palautella mieleen, mitä kaikkea ATK-päivien järjestäminen vaatiikaan ”uudessa” normaalissa. Järjestäjinä uskomme, että kohtaamisen voima on se, mikä tuo ihmiset yhteen kahden välivuoden jälkeen. Ihmisillä on nyt tarve kohdata toisiaan”, Jenna pohtii lopuksi.

”Uudessa” normaalissa tapahtumajärjestäjä joutuu varautumaan nopeisiin muutoksiin ja kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin.  Terveysturvallisuuteen kiinnitetään tapahtumissa erityistä huomiota ja annettuja suosituksia noudatetaan tarkasti paikan päällä myös ATK-päivillä.

ATK-päivien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä, joten nyt kannattaa varmistaa paikka kevään odotetuimmasta sosiaali- ja terveysalan tietojenkäsittelyä sisältävästä tapahtumasta.  ATK-päivät järjestetään 9.-11.5.2022 Jyväskylässä.