Uutinen

Tornion entinen kaupunginjohtaja FCG:lle johtavaksi asiantuntijaksi: ”Haluan olla mukana viemässä alueita uuteen.”

Tornion entinen kaupunginjohtaja Timo Nousiainen on aloittanut FCG Finnish Consulting Groupin johtavana asiantuntijana. Nousiaisella on pitkä kokemus kunta- ja muutosjohtamisesta: Hän on toiminut muun muassa Oulun kaupungin konsernipalvelujen kehittämisjohtajana, Uuden Oulun monikuntaliitoksen projektipäällikkönä, Oulunsalon kunnanjohtajana sekä Limingan kunnan hallintojohtajana.

Nousiainen on erityisen ansioitunut ja perehtynyt konsernijohtamisen ja johtamisjärjestelmien haasteisiin ja mahdollisuuksiin sekä strategiseen ja muutosjohtamiseen. Nämä asiat muodostavat punaisen langan hänen uralleen, joka on pitänyt tähän mennessä sisällään muun muassa Suomen suurimman kuntaliitoksen läpiviemisen, kokonaisvaltaisen kunta- ja palvelurakennehankkeen toteuttamisen sekä talouden tasapainottamista useissa kunnissa.

”Hyvinvointialueilla päätetään tulevien kuukausien aikana monia asioita, jotka muovaavat alueiden johtamista ja määrittelevät valtavan hallinnollisen muutoksen onnistumista. Kyse ei kuitenkaan ole vain siitä, mitä hallinnon tasolla tapahtuu, vaan siitä, millaiset suuntaviivat nyt luodaan ihmisten palveluiden parantamiseksi ja koko yhteiskunnan taloudellisen kestävyyden lisäämiseksi. Haluan olla mukana viemässä alueita kohti uutta – ja onnistumaan muutoksessa”, Timo Nousiainen sanoo.

”Timo Nousiainen on tarttunut muutoksiin ja uuden ajan asettamiin haasteisiin pelkäämättä ja analyyttisesti kaikkialla, missä hän on työskennellyt. Pian syntyvät hyvinvointialueet sekä niiden valmistelijat ansaitsevat nähdäkseni kumppanikseen juuri Nousiaisen kaltaisia julkisen sektorin johtamisen moniottelijoita, jotka kykenevät näkemään jokaisen alueen omat kipupisteet ja haasteet – ja hakemaan ratkaisuja juuri niihin”, kuvaa toteaa FCG:n Johtamisen ja talouden liiketoiminnan johtaja Kimmo Haapasalo.

Lisätiedot:

Timo Nousiainen, p. 050 092 7111
Kimmo Haapasalo, p. 040 520 3020