Aamukahvi

FCG:n aamukahvit 7.6. – Maaperän puhdistusmenetelmien ilmastovaikutusten arviointi ja keinot hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Pe 7.6.2024 klo 8.30-9.30 | Virtuaalinen webinaari 

Uusi rakentamislaki tuo ilmastonmuutoksen torjunnan osaksi rakentamisen lainsäädäntöä ja ohjaa huomioimaan koko hankkeen elinkaaren aikana syntyvät ilmastohaitat ja -hyödyt. Rakentamiseen liittyy usein myös pilaantuneen maaperän tai pohjaveden puhdistusta. Puhdistusmenetelmien kasvihuonekaasupäästöistä ja ilmastovaikutuksista on kuitenkin ollut olemassa arvioinnin tueksi melko vähän tietoa.

Teimme Pirkanmaan ELY-keskuksen Maaperä kuntoon -ohjelman tilaamana kehityshankkeen, jossa selvitimme tavallisimpien pilaantuneen maaperän ja pohjaveden puhdistusmenetelmien ilmastovaikutusten lähteitä ja etsimme ratkaisuja niiden vähentämiseksi. Hankkeessa kiinnitettiin huomiota siihen, kuinka ilmastovaikutuksia voidaan huomioida paremmin kilpailutuksissa ja ohjata hankintoja ilmastoystävälliseen suuntaan. Hankkeen tuotoksena syntyi myös helppokäyttöinen laskuri ilmastopäästöjen arviointiin.

Aamukahveilla käymme läpi keinoja puhdistusmenetelmien hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja esittelemme laskurin käyttöä erityyppisissä puhdistuskohteissa.

FCG:n virtuaaliset Aamukahvit on maksuton webinaarisarja, jonka vaihtuvat teemat tarjoavat ajankohtaista tietoa eri toimialojen johdolle ja asiantuntijoille.

Emilia Pöyry
Emilia Pöyry
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti
Tuuli Aaltonen
Tuuli Aaltonen
Liiketoimintajohtaja, Ympäristön kunnostus
Lähetä viesti