Urheilu- ja liikunta-alueiden suunnittelu

Urheilu- ja liikunta-alueiden suunnittelun ykkönen

Tarjoamme uusia näkökulmia liikkumiseen 

Liikunnalle syytä tarjota nykyaikaiset ja hyväkuntoiset puitteet. Samalla on otettava huomioon muuttuvan ilmaston mukanaan tuomat ongelmat uutta suunniteltaessa. Meiltä löytyy kattava osaaminen näihin haasteisiin vastaamiseksi: FCG on Suomen ykköstoimija urheilu- ja liikunta-alueiden suunnittelussa. 

Urheilu ja liikkuminen vaikuttavat fyysiseen ja henkiseen terveyteen, ehkäisten samalla myös sairauksia. Kunnilla ja kaupungeilla on siis hyvä syy tarjota asukkailleen monipuolisia liikkumismahdollisuuksia.   

Asiakkaitamme ovat pääasiassa kunnat ja kaupungit. Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön erittäin laajan ja pitkäaikaisen kokemuksemme urheilu- ja liikunta-alueiden yleis-, rakennus- ja peruskorjaussuunnittelusta. Toimitamme suunnittelukohteen arkkitehti-, rakenne-, kenttä-, LVI-, sähkö-, valaistus- ja maisemasuunnitelmat yhtenä kokonaisuutena.  

Tarvittaessa pystymme laatimaan myös muita kohteeseen liittyviä suunnitelmia, kuten maankäyttö-, liikenne- ja hulevesien hallintasuunnitelmia. Tarjoamme mielellämme myös kohteen työmaapalvelua. Parhaan lopputuloksen saavuttaminen mahdollistetaan tilaajan, suunnittelijan ja urakoitsijan saumattomalla yhteistyöllä. 

Monikäyttöisyys edellä suunnitellulla liikuntapaikalla voi esimerkiksi kesäkaudella sijaita tenniskenttiä ja talvikautta varten päällysrakenteeseen on asennettu tekojään rataputkisto, mikä mahdollistaa tekojääkentän toteuttamisen talvella. Näin sama alue liikuttaa kesällä tenniksen pelaajia ja talvella luistelijoita.  

Suunnittelemme liikuntapaikkoja laidasta laitaan 

Olemme kunnostautuneet perinteisten yleisurheilu- ja jalkapallokenttien lisäksi myös muissa suunnitteluprojekteissa: olemme suunnitelleet mm. tekojääratoja, velodromin, rullahiihtoradan, skeittipuistoja sekä muita liikunta-alueita lajikirjon laajuudelta. Laajempia, usean kentän ja rakennuksen kokonaisuuksia olemme suunnitelleet mm. Espoon Latokaskenniittyyn, Vantaan Koivukylään ja Helsingin Jätkäsaareen.  

Uusien liikuntapaikkojen rakentamisen lisäksi on oleellista huomioida myös vanhojen urheilukenttien kunto. Onnistuneella peruskorjauksella vuosikymmeniä vanhasta urheilukentästä on iloa myös tuleville sukupolville.   

Tutustu tekemäämme työhön

Vastasimme Jätkäsaaren liikuntapuiston yleissuunnitelmasta, rakennussuunnitelmasta ja niihin liittyvistä liikuntapaikka-, sähkö-, rakenne- ja maisemasuunnittelusta sekä huoltorakennuksen arkkitehti- ja talotekniikkasuunnittelusta.

Kiinnostuitko urheilu- ja liikunta-alueiden suunnittelupalveluistamme?

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Kalle Linkola
Kalle Linkola
Projektipäällikkö
Lähetä viesti