Johtamisen kehittäminen

Johtamisen kehittäminen auttaa koko organisaatiota

Kaksi henkilöä kävelemässä valaistussa tunnelissa

Hyvässäkin johtamisessa on aina kehityspotentiaalia. Koko organisaatio hyötyy, kun yhteistyöhön löydetään uusia, entistä toimivampia keinoja. Selvitämme johtamisen nykytilan ja tuemme muutoksessa eteenpäin. 

Suomen laajin osaaminen julkisen sektorin johtamisen kysymyksissä

FCG:llä on maan laajin kokemus kuntien, kuntaomisteisten yhtiöiden ja hyvinvointialueiden johtamisen kehittämisestä sekä luottamushenkilö- ja muutosjohtamisesta. Tunnemme itsehallinnollisten kuntakonsernien haasteet ja olemme konsultoineet laajasti johtamisen ja omistajaohjauksen ydinkysymyksissä.

Joustavat asiantuntijatiimimme työskentelevät aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Olemme myös olleet aktiivisesti mukana luomassa uusia johtamisen kehittämisen menetelmiä ja palveluja. Muun muassa uusi FCG Digikanava mahdollistaa tällä hetkellä kuntapäättäjille, hyvinvointialuepäättäjille sekä esihenkilöille digitaalisen kouluttautumistavan, jonka ansiosta kunta tai hyvinvointialue voi tukea avainhenkilöidensä osaamisen kehittymistä ja tätä kautta vahvistaa organisaation johtamista. 

Palvelumme kattavat kaikki johtamisen kehitysalueet

Tarjoamme monipuolista tukea julkisen sektorin johtamisen kehittämiseen. FCG:llä on monipuolinen kokemus kuntien johtamisjärjestelmistä ja niiden muutoksiin liittyvistä trendeistä. Konsultointi järjestetään aina asiakkaan tarpeista käsin, ja työmenetelmät suunnitellaan sen mukaan. 

Rakenteita koskevan konsultoinnin lisäksi tarjoamme tukea toimielintyöskentelyn arviointiin ja kehittämiseen. Vaikuttavan johtamisen edellytyksiä voidaan lisätä myös vahvistamalla yhteistä ymmärrystä toimintatavoista liittyen esimerkiksi vuorovaikutukseen ja tiedonkulkuun.  

Tarjoamme asiantuntijatukea mm. seuraavien palveluiden kautta: 

  • Johtamisjärjestelmään ja organisaatiorakenteisiin liittyvät vertailut ja selvitykset  
  • Toimielinten itsearviointikyselyt ja työskentelyn kehittämisen konsultoinnit ja koulutukset  
  • Valtuustosopimukset, huoneentaulut ja pelisäännöt  
  • Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden eettiset ohjeet (code of conduct)  
  • Strateginen johtaminen – ennakointi ja strategisuus osana luottamushenkilö- ja viranhaltijajohtamista  
  • Toimiva kaksoisjohtaminen – luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välinen yhteistyö  
  • Johtoryhmätyöskentelyn arviointi ja kehittäminen 

Tutustu palveluihimme:

Rakennuksen lasinen julkisivu

Arvioimme mm. strategiatyötä, luottamushenkilö- ja johtoryhmätyöskentelyä, esihenkilötoimintaa sekä työilmapiiriä vakiintuneiden menetelmien avulla. 

Työntekijöitä toimistotilassa

Autamme kehittämään luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välistä yhteistyötä. 

Lähikuva istuvista ihmisistä keskustelemassa

Meiltä löydät monen eri aihepiirin koulutukset johtamisen eri tasoille. Koulutustarjonta sisältää mm. hallintoon, talouteen, hankintoihin ja juridiikkaan liittyviä kokonaisuuksia. 

Rakennuksen puinen malli

Kuntapäättäjä-palvelu on integroitu osaksi FCG Digikanava -palvelua, jossa tarjolla on runsas valikoima digitaalisia kouluttautumismahdollisuuksia.

Ilmakuva valaistuista kaduista ja rakennuksista illalla

Asiantuntevana kumppanina autamme julkisomisteisten organisaatioiden erityiskysymyksissä sekä omistajaohjauksen kehittämisessä. 

Kaksi henkilöä kävelemässä tunnelissa

Asiantuntijamme tukevat organisaatiorakenteen kehittämisessä ja työn uudelleen organisoinnissa. Tarjoamme myös kuhunkin tilanteeseen sovitettuja johtamisjärjestelmiä johdon tueksi. 

Kiinnostuitko johtamisen kehittämisen palveluistamme? Ota yhteyttä asiantuntijaamme – katsotaan yhdessä, miten voisimme parhaiten teitä tukea! 

Kimmo Haapasalo
Kimmo Haapasalo
Johtaja, Johtaminen ja talous
Lähetä viesti
Sami Miettinen
Sami Miettinen
Varatoimitusjohtaja
Lähetä viesti