Asemakaavoitus ja kaupunkikehitys

Asemakaavoitus ja kaupunkikehitys

Ilmakuva valaistuista kaduista ja rakennuksista illalla

Asemakaavoitus antaa rakentamiselle selkeät puitteet: mitä ja miten rakennetaan, mitä säilytetään. Suunnittelemalla toimivia asemakaavoja voidaan kehittää kaupunkia haluttuun suuntaan. 

Asemakaavoitus määrittää alueen kehityssuunnan 

Asemakaavoitus on käytännönläheinen suunnitelma alueen kehittämisestä. Sillä ohjataan rakentamisen määrää, tapaa ja tyyliä. Asemakaavaa suunnitellessa voidaan ottaa huomioon erilaiset kunnan strategiset tavoitteet sekä esimerkiksi alueelle tyypillinen topografia ja havaitut puutteet esimerkiksi palvelutarjonnassa. 

Asemakaavan suunnittelua voidaan pohjustaa selvityksillä, jotka helpottavat hankkeen esittelyä päättäjille, rahoittajille sekä muille sidosryhmille. 

Laaja-alaiset kaupunkikehityksen palvelut yhdeltä tiskiltä 

Olemme toimivien ja viihtyisien kaupunkien suunnittelijoita. Työmme pohjaa aina kestävän kehityksen periaatteisiin ja tavoitteemme on luoda ihmisenkokoisia ja monipuolisia kaupunkeja. 

Meillä löydät saman katon alta maan johtavat asiantuntijat mm. infrasuunnittelun, arkkitehtuurin, rakentamisen, ympäristökonsultoinnin ja elinvoiman johtamisen aloilta. Teemme raja-aidat ylittävää yhteistyötä ratkaistaksemme asiakkaidemme ongelmat mahdollisimman tehokkaalla ja innovatiivisella tavalla.  

Palvelumme kaupunkikehityksessä: 

  • Asemakaavoitus: AK ja RAK 
  • Hankekaavat 
  • Asemakaavarungot 
  • Konsepti- ja viitesuunnitelmat 
  • Kortteli- ja tontinkäyttöselvitykset 
  • Kaupunkikuvaselvitykset 
  • Rakentamistapaohjeet 

Ota yhteyttä asiantuntijaamme – kerromme mielellämme lisää!

Jan Tvrdy
Jan Tvrdy
Liiketoimintajohtaja, Kaupunkisuunnittelu
Lähetä viesti
Lataus kuvake

Lataa FCG:n Aamukahvin tallenne

Ilmasto, talous & elinympäristön laatu kaavoituksessa

Lataa FCG:n aamukahvin webinaaritallenne, jossa pureudutaan yleis- ja asemakaavojen arviointiin ilmaston, talouden ja elinympäristön laadun näkökulmasta.