Kivien yli virtaavaa kirkasta vettä
Uratarina

Tristan Potrykus, koneisto- ja putkistosuunnittelutiimin vetäjä, vesihuolto

Olen Tristan Potrykus ja toimin FCG:llä tiiminvetäjänä koneisto- ja putkistosuunnittelun tiimissä. Koulutukseltani olen kemiantekniikan insinööri. Urani FCG:llä käynnistyi, kun hain AMK-opintojeni loppuvaiheessa yrityksestä töitä, ja pääsin suunnittelijaksi tiimiin, jossa työskentelee Suomen johtavia vesihuollon asiantuntijoita.  

Yksi kiinnostavin asia työssäni on se, että saan osallistua isoihin ja yhteiskunnallisestikin merkittäviin vesihuollon projekteihin Suomessa.  Kun aloitin FCG:llä vuonna 2017 pääsin heti vastavalmistuneena insinöörinä mukaan Espoon Blominmäen jätevedenpuhdistamon suunnittelijatiimiin. Kyseessä on Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kaikkien aikojen kallein investointi, joka on euromääräisesti merkittävä hanke myös FCG:lle. Nyt projekti on loppusuoralla ja olen edelleen siinä mukana varmistamassa, että laitos saadaan käyntiin kesäkuussa 2022.  

Vuoden 2020 lopulla käynnistyi myös Turun Halisten varavesilaitosten toteutussuunnittelu, joka on noin 30 miljoonan euron investointi. Tässä projektissa toimin vastaavana suunnittelijana ja vastuullani on koneisto- ja putkistosuunnitelmien laatiminen.  
 

Työssäni minua motivoi se, että saan ratkoa asiakkaidemme ongelmia ja löytää niihin täysin uusia ratkaisuja. Työni kautta saan myös jätettyä oman kädenjälkeni asiaan, jolla on vaikutusta monen ihmisen elämään.

Olen myös oppinut FCG:llä paljon. Urani alkuvaiheessa opin muun muassa suunnitteluohjelmien käytön ja erityisesti Espoon Blominmäen projektissa tietotaitoni on kehittynyt valtavasti. Myös tietomallinnusosaaminen on FCG:llä vahvaa ja minusta on hienoa, että pystymme tuottamaan laadukasta materiaalia urakoitsijoille, jotka voivat puolestaan tehostaa omaa toimintaansa meidän suunnitelmiemme ansiosta.

Veden merkitys maailmassa kasvaa jatkuvasti 

FCG:llä parasta on työkaverit ja hyvä yhteishenki. Yritys on myös koulinut minusta projektipäällikön ja opettanut johtamaan suunnittelutiimiä.  

Syvällisemmällä tasolla hienointa on kuitenkin saada tehdä globaalisti merkittävää työtä, sillä veden merkitys maailmassa kasvaa jatkuvasti. Putkistosuunnittelijan työ saattaa olla suurelle yleisölle näkymätöntä, mutta käytännössä varmistamme ihmisille jokapäiväisen puhtaan veden, puhdistamme heidän viemärivetensä ja vielä hyötykäytämme sitä uusiin tarkoituksiin.

Tristan Potrykus
Tristan Potrykus
Projektipäällikkö, tiimipäällikkö
Lähetä viesti