Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Elina Porkka, Digital Marketing Manager, Viestintä ja markkinointi

Olen Elina Porkka ja toimin FCG:n viestintä- ja markkinointitiimissä Digital Marketing Managerina. Aloitin täällä syksyllä 2022 Communications Specialistina verkkosivu-uudistuksen parissa ja nyt työtehtävät liittyvät laajemmin digimarkkinointiin ja erityisesti markkinoinnin automaatioon.

Olen opiskellut markkinointia ja kansainvälistä liiketoimintaa ja valmistuin tradenomiksi 2013. Opiskelujen aikana aloitin työt markkinointiassistenttina ja sille tielle jäin. Päivitin myöhemmin opintoja Laurean YAMK-ohjelmassa keskittyen käyttäytymistaloustieteen sovelluksiin liike-elämässä. Tämä toi mielenkiintoisen lisän markkinoinnin ja viestinnän kontekstiin.

Tällä hetkellä työpäiväni täyttää valmistautuminen markkinoinnin automaation käyttöönottoon. Parasta projektissa on se, että opin koko ajan lisää todella monista toimialoista ja on mahtavaa huomata, millainen oppimismatka tämä on kaikille projektissa mukana oleville.

Ennen FCG:tä työskentelin kuntasektorilla ja FCG oli minulle tuttu pöydän toiselta puolelta. Palveluiden laajuus ja monipuolisuus ei vielä silloin ollut minulle valjennut, mutta elämänmakuinen rekryilmoitus herätti huomioni. Koska brändi oli minulle tuttu ja työn sisältö oli kuin minulle tehty, otin yhteyttä ja selvitin, josko ilmoituksen sävy ja omat ajatukseni kohtaisivat. Ilokseni niin kävi ja tässä ollaan!

Tällä hetkellä työpäiväni täyttää valmistautuminen markkinoinnin automaation käyttöönottoon. Määrittelemme organisaatiossa yhteisesti käytettäviä termejä ja prosesseja sekä luomme toimintatapoja, jotka sopivat meille ja meidän asiakkaillemme. Tämän jälkeen käyttöönotettava järjestelmä rakennetaan vastaamaan näitä tarpeita. Uusi järjestelmä yhtenäistää toimintatapoja koko konsernissa ja tuo yhä useammat markkinoinnin keinot sekä lopputulokset yhteen paikkaan. Minusta tässä projektissa on parasta se, että opin koko ajan lisää todella monista toimialoista ja on mahtavaa huomata, millainen oppimismatka tämä on kaikille projektissa mukana oleville. Uusia kokemuksia ja näkemyksiä on luvassa pitkäksi aikaa, sillä tämä ei ole pikamatka. Silti pystymme etenemään ripeästi, sillä kokonaisuus on palasteltu ja eri liiketoiminnat pääsevät mukaan omaan tahtiinsa.

Hyvän elämät tekijät tarkoittaa minulle sitä, että emme tavoittele työssämme nollasummapeliä. Kun teemme jollain osa-alueella hyvää, sitä ei tehdä jonkun muun kustannuksella. Tämä näkyy meillä myös työntekijöiden arjessa.

FCG on näyttäytynyt minulle avoimena, monipuolisena ja eteenpäin katsovana joukkona ammattilaisia, joita motivoi asioiden tekeminen paremmin. Konsernin markkinoinnissa työskentelevänä olen päässyt tekemään yhteistyötä todella laajalti meidän organisaatiossamme ja näin tutustumaan ison talon toimintaan. Kovan luokan osaajien kanssa on aina ilo tehdä töitä ja etenkin viestintä- ja markkinointitiimissämme saamme jatkuvasti oppia liiketoimintojemme tekemisestä sekä tarjota heille jo hyväksi havaittuja sekä uusia keinoja asiakkaidensa auttamiseen.

​​​​​​​
Mitä missiomme Hyvän elämän tekijät sinulle merkitsee?
 

Hyvän elämät tekijät tarkoittaa minulle sitä, että emme tavoittele työssämme nollasummapeliä. Kun teemme jollain osa-alueella hyvää, sitä ei tehdä jonkun muun kustannuksella. Tämä näkyy meillä myös työntekijöiden arjessa. Omiin työpäiviin ja työskentelytapoihin on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa ja työntekijöiden hyvinvointia tuetaan monella tavalla. Tavat eivät ole pelkästään lista etuuksia, vaan niiden käyttöön kannustetaan aktiivisesti ja uutta ideoidaan säännöllisesti. Mielestäni hyvän tekeminen lähteekin sisältä ja vasta sitten se voi toteutua ulos päin.

Elina Porkka
Elina Porkka
Viestintä- ja markkinointijohtaja
Lähetä viesti