Uratarina

Tutustu FCG:läiseen! Roope Vainio, Projektipäällikkö, Energia

Olen Roope Vainio ja toimin projektipäällikkönä FCG:n Energia-liiketoiminnassa. Toimenkuvaani kuuluu niin tuulivoimarakentamiseen liittyvät tehtävät kuin aurinkovoimaan liittyviä selvityksiä.

Koulutukseltani olen energia- ja ympäristötekniikan insinööri Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Parhaillaan opiskelen LUT-yliopistossa energiatekniikan diplomi-insinööriksi ja tavoitteenani on valmistua maisteriksi 2024 aikana.

Tällä hetkellä toimin monissa tuulivoiman rakennusvaiheen projekteissa sekä projekti-insinöörinä että projektipäällikkönä. Olen myös tehnyt paljon aurinkovoimaselvityksiin liittyvää pohjatyötä ja tarjouksia, jotta pystymme tarjoamaan parempia palveluita aurinkovoimasta kiinnostuneille tahoille.

Työni merkityksellisyys syntyy siitä, että saan olla mukana mahdollistamassa siirtymää fossiilittomaan ja puhtaaseen energiaan.

Työni merkityksellisyys syntyy siitä, että saan olla mukana mahdollistamassa siirtymää fossiilittomaan ja puhtaaseen energiaan. Tämä on myös suurin syy siihen, että päädyin työskentelemään juuri FCG:lle tuuli-ja aurinkovoimaan liittyvien projektien pariin. FCG:n osaaminen etenkin tuulivoiman osalta on todella kattavaa, joten tämä on hyvä paikka oppia alasta lisää.

Olen myös vaikuttunut halustamme valloittaa markkinoita aurinkovoiman ja sähkövarastoinnin osalta, missä olen myös päässyt olemaan mukana. Tätä toki en tiennyt hakiessani FCG:lle, mutta se on vahvistanut jo aiemmin syntynyttä positiivista näkemystäni yrityksestä.

FCG:n kulttuurissa minua ilahduttaa erityisesti Jyväskylän toimiston työkaverit! Täällä on ihmiset aktiivisesti paikan päällä ja kahvi- ja lounasseuraa löytyy aina. Sen lisäksi, että paikallisesti asiat toimivat, saan myös hyvin tukea etänä muista toimipisteistä, missä muut tiimikaverini pääosin sijaitsevat.

Mitä missiomme Hyvän elämän tekijät sinulle merkitsee?

FCG:n missio ”Hyvän elämän tekijät” näkyy minulle siinä, että liiketoimintamme kehittää ympärillämme olevaa yhteiskuntaa. Ajattelen, että toimintamme on paljon muutakin kuin tuloksen tekemistä ja se motivoi minua toimimaan työssäni hyvin.

Roope Vainio
Roope Vainio
Projektipäällikkö
Lähetä viesti