Näkymä puun latvoista taivasta vasten
Uratarina

Soila Weeraratne, ympäristöasiantuntija, ympäristön kunnostus

Olen Soila Weeraratne, 23-vuotias luonnontieteiden kandidaatti ympäristötieteissä. Opiskelen tällä hetkellä toista maisterivuottani Helsingin yliopistossa Environmental Change and Global Sustainability -maisteriohjelmassa, ja opintosuuntani on chemical pollution. Kandiopintoni keskittyivät ekotoksikologiaan ja ympäristökemiaan, ja lisäksi suoritin Aalto-yliopistossa energia- ja ympäristötekniikan opintoja. Kandin työni tein Lahden kaupungille.

FCG:lle päädyin niin, että huomasin kesätyöilmoituksen FCG:n Ympäristöselvitysten tiimiin Duunitorissa, ja päätin laittaa hakemuksen. Hakemuksen lähetettyäni huomasin Ympäristön kunnostuksen tiimiinkin haettavan kesäduunaria, ja siinä sitten kylmä hiki otsalla viimeisen hakutunnin aikana kirjoitin hakemuksen, ja onneksi kirjoitin! Nyt olen FCG:llä harjoittelijana ympäristön kunnostuksessa, eli teen näytteenottoa, analyysiä ja raportointia. 
 

Kesällä 2022 tein näytteenottoa maaperästä, sedimentistä ja niin pinta- kuin pohjavesistäkin. Projekteihin liittyi myös taulukointia, labra-analyysien tulkitsemista ja tilaamista sekä raportoimista.


Kesällä 2022 tein näytteenottoa maaperästä, sedimentistä ja niin pinta- kuin pohjavesistäkin. Näihin projekteihin liittyi näytteenoton lisäksi taulukointia, labra-analyysien tulkitsemista ja tilaamista sekä tietysti raportoimista. Projekteja, joihin olen osallistunut, on ollut Vaasasta pääkaupunkiseudulle saakka. Esimerkiksi pitkäkestoiset pohjavesitarkkailut ja lyhyemmät ympäristön kunnon ja tilan selvitykset ovat tulleet tutuiksi. Samat hommat jatkuvat syksyllä, kun palaan pidemmältä interrail-reissultani takaisin töiden ääreen.

FCG:n kulttuurissa parasta on kannustava ja vapaa ilmapiiri. Tunne siitä, että on mahdollista ottaa vastuuta omasta työskentelystä. Tämä motivoi ja lisää työnteon merkityksellisyyden tuntua. Hienoa on myös hyvät työkaverit sekä reilu ja avoin meininki. Nämä ovatkin itselleni yksiä tärkeimpiä juttuja työpaikalla.

FCG:n kulttuurissa parasta on kannustava ja vapaa ilmapiiri. Tunne siitä, että on mahdollista ottaa vastuuta omasta työskentelystä. Tämä motivoi ja lisää työnteon merkityksellisyyden tuntua.

Mitä FCG:n missio ”Hyvän elämän tekijät” minulle merkitsee? Ympäristöalan ihmisenä ja ympäristön kunnostuksen parissa työskentelevänä näen FCG:n mission ehkä tietynlaisten ”vihreiden lasien” läpi, eli mitä paremmassa kunnossa ympäristö on, sitä parempaa elämää voimme elää. 

Soila Weeraratne on yksi FCG:n viidestä ehdokkaasta SKOL:n Vuoden Nuoreksi Konsultiksi vuonna 2022. 

Soila Weeraratne
Soila Weeraratne
Ympäristöasiantuntija
Lähetä viesti