Uutinen

FCG Finnish Consultin Group on ostanut kuntatalouskonsulttiyhtiö Perlacon Oy:n osakekannan

Monialakonserni FCG Finnish Consulting Group Oy on ostanut Suomen tunnetuimman kuntatalouskonsulttiyhtiön Perlacon Oy:n koko osakekannan. Kaupan myötä kuntatalousanalyysiä,  -tulkintaa ja toimenpiteiden implementointia on saatavilla yhdestä paikasta.

– Kunta-alan asiakkaillamme on selkeä tarve saada apuja taloustilanteensa tasapainottamiseen. Perlacon on kuntatalousalan kärkitoimija Suomessa, ja yhdessä kykenemme tarjoamaan ylivertaista apua kuntien talouskriisin tueksi. Kauppa on tehty strategiamme lähtökohdista ja on investointi tulevaisuuteen alueella, joka on asiakkaillemme erityisen kriittinen, toimitusjohtaja Mari Puoskari sanoo.

Kuntien taloustilanne oli ongelmallinen jo ennen koronavirusta, ja viruksen aiheuttamien välittömien ja välillisten kulujen ja tulonmenetysten vuoksi tilanne on heikentynyt entisestään. Kuntalaisen näkökulmasta tiukentunut taloustilanne näkyy usein heikentyneinä palveluina ja veroasteen nostamisena.

Nykyisessä kuntataloustilanteessa kyky analysoida ja johtaa talousdatasta toimenpiteitä on kunnille erityisen tärkeää.

– Kaupan myötä kykenemme tarjoamaan Suomen kunnille kokonaispalvelua kuntatalouden palveluissa. Vahvuutemme yhdessä on erityisesti siinä, että kykenemme analysoimaan kuntien taloustietoja ja johtamaan siitä käytännön toimenpiteitä. Muita vastaavia toimijoita markkinassa ei ole, Perlaconin hallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä sanoo.

FCG:n kuntataloustarjooma kulkee FCG-Perlacon -nimen alla toistaiseksi. Ensimmäinen kehityshanke yhtenä tiiminä tulee olemaan koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten ja toiminnallisten vaikutusten kokonaisanalyysi, jolla tuetaan erityisesti kuntien talousarviovalmistelua muuttuneessa tilanteessa. Palvelu toimii tietojohtamisen välineenä kunnissa.

Perlaconin liikevaihto vuonna 2019 oli 1,26 MEUR. Yhtiö työllistää 10 henkeä. Kaikki yhtiön työntekijät siirtyvät FCG-konsernin palvelukseen.


Lisätietoja
toimitusjohtaa Mari Puoskari, FCG Finnish Consulting Group Oy
puh. 050 037 2595, mari.puoskari@fcg.fi

HT hallituksen puheenjohtaja, Eero Laesterä, Perlacon Oy
puh. 0400 735 772, eero.laesterä@perlacon.fi

markkinointi- ja viestintäjohtaja Päivi Allenius, FCG Finnish Consulting Group Oy
puh. 040 753 7374, paivi.allenius@fcg.fi