Uutinen

FCG jatkaa fokusoitumistaan – FCG Digital Oy myydään Grade Holding Oy:lle

FCG Finnish Consulting Group myy ohjelmistoliiketoimintaan keskittyneen FCG Digital Oy:n Grade Holding Oy:lle. FCG Digitalin palveluita ovat muun muassa HR-ohjelmistoratkaisut Kuntarekry ja Kirkkorekry. Yrityskaupan myötä tarjooma FCG:n nykyisille ohjelmistoasiakkaille paranee merkittävästi.

FCG Finnish Consulting Group myy ohjelmistoliiketoimintaan keskittyneen FCG Digitalin pohjoismaiselle Grade Holding Oy:lle. Kauppakirja allekirjoitettiin 25.1.2024. Kaupan täytäntöönpanon, joka tapahtuu normaaleiden täytäntöönpanoehtojen täytyttyä, odotetaan tapahtuvan arviolta vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Palvelutarjooma FCG Digitalin asiakkaille laajenee

Graden visio on tulla Pohjoismaiden johtavaksi HR-tech-palveluntarjoajaksi julkiselle sektorille. Tuotevalikoima koostuu käyttäjäystävällisistä työkaluista, jotka voidaan saumattomasti integroida keskenään. Grade tukee kuntia, alueita, viranomaisia ja suuria yrityksiä koko työntekijäpolun ajan – tarjoten rekrytointityökaluja, digitaalista perehdytystä, oppimishallintajärjestelmää, työntekijäkyselyitä, suorituksen arviointeja ja muuta.

Grade Group perustettiin vuonna 2021, kun Varbi, Grade ja Workbuster yhdistyivät. Siitä lähtien Grade on jatkuvasti kasvanut ja laajentanut tarjontaansa sekä tuotevalikoimaansa Refensan, Realcruitin ja Jobbnorgen kanssa. Grade laajenee nyt edelleen Suomen markkinoille.

”Asiakaskuntamme julkisella sektorilla laajenee tasaisesti, ja myös olemassa olevat asiakkaat digitalisoivat yhä enemmän työntekijäpolkuun liittyviä prosessejaan. Vuonna 2023 otimme askeleen kohti Norjaa hankkimalla Jobbnorgen. Nyt askeleen ottaminen Suomeen on luonnollinen seuraava liike. Kun mahdollisuus liittyä yhteen FCG Digitalin kanssa tuli, se tuntui strategisesti tärkeältä päätökseltä”, kertoo Graden toimitusjohtaja Rickard Kajson.

FCG Digitalin hankinnan myötä Gradesta tulee Pohjoismaiden markkinajohtaja julkisen sektorin HR-teknologiassa, joka toimii Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Graden asiakaskunta koostuu lukuisista norjalaisista ja ruotsalaisista alueista, kunnista, yliopistoista, viranomaisista ja suurista yksityisyrityksistä – ja nyt myös merkittävästä osasta Suomen julkista sektoria.

”Liittymällä osaksi Gradea pystymme entistä paremmin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja kehittämään palveluitamme. Kaikkien FCG Digitalin palveluiden tuki ja ylläpito jatkuu normaalisti ja tuttu henkilöstömme palvelee asiakkaitamme”, kertoo FCG Digital Oy:n liiketoimintajohtajana jatkava Misa Leiber.

”On hienoa, että löysimme ohjelmistotoiminnallemme omistajan, joka on keskittynyt yksinomaan julkisen sektorin rekrytointeihin ja työsuhteiden elinkaaren hallintaan digitaalisin ratkaisuin. Kaupan myötä tarjooma FCG:n nykyisille ohjelmistoasiakkaille paranee merkittävästi.”, jatkaa FCG:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja.

FCG:n palvelutarjooma tiivistyy asiantuntija- ja konsultointipalveluihin

FCG Digitalin myynnillä FCG Finnish Consulting Group keskittyy entistä vahvemmin erityisesti koulutuksen, julkisen sektorin konsultoinnin, rakennetun ympäristön suunnittelun sekä energiasektorin palveluihin. “FCG on tämän kaupan myötä entistä fokusoituneempi vastaamaan erityisesti kuntasektorin asiantuntijatarpeisiin. Graden laaja-alainen osaaminen puolestaan on vakuuttanut meidät ja se varmasti tehostaa julkisen sektorin rekrytointeja ja sijaisten hallintaa”, sanoo FCG:n hallituksen puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja, Minna Karhunen.

Lisätiedot:

Tommi Kajasoja, toimitusjohtaja, FCG: haastattelupyynnöt Helena Kariojan kautta (p. 040 662 7373)

Rickard Kajson, toimitusjohtaja, Grade: p. +46 76 501 05 36

David Pode, M&A, Grade: p. +46 70 540 99 55