Uutinen

FCG:n rooli maailmanlaajuisena kehityskonsultoinnin asiantuntijaorganisaationa vahvistuu

FCG Finnish Consulting Group on sopinut yhteistyöstä Sri Lankan maatalousministeriön kanssa. Yhteensä 5,5 miljoonan euron arvoisen maatalouden modernisointihankkeen tavoitteena on parantaa viljelmien tuottavuutta, vauhdittaa maataloustuotteiden myyntiä ja lisätä pienviljelijöiden tuotannon ja maataloustoiminnan arvoa.
Yhteishanke kestää kaksi vuotta.

Hankkeessa FCG helpottaa innovatiivisten viljelytekniikoiden käyttöönottoa, mikä auttaa pienviljelijöitä tehostamaan, monipuolistamaan ja kaupallistamaan tuotantoaan sekä ottamaan käyttöön kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä. Yhtenä modernisointiprosessin osana FCG tuottaa kehityssuunnitelmia uusia maanviljelytekniikoita esitteleville puistoille. Kehitystehtävien arvioidaan hyödyttävän suoraan 8 000:ta maatalousalan toimijaa, joista 30 prosenttia on naisia. 
 
– Yhteistyömme Sri Lankan maatalousministeriön kanssa on hyvä esimerkki FCG:n kasvavasta roolista maailmanlaajuisena kehityskonsultoinnin asiantuntijaorganisaationa. Tässäkin hankkeessa viemme suomalaista maatalousosaamista maailmalle ja samalla parannamme paikallisten maanviljelijöiden työskentelyolosuhteita. Lisäksi luomme uusia työpaikkoja Sri Lankan maatalouteen, FCG Internationalin toimitusjohtaja Sami Kangasharju sanoo. 
 
FCG:n kansainvälisen kehityskonsultoinnin tärkeimpiä osa-alueita ovat vesihuolto, luonnonvarat, koulutus ja hyvä hallinto sekä ilmastonmuutos ja ympäristö.
 
 
Lisätietoja:
Sami Kangasharju
Toimitusjohtaja, FCG International
p. +34 670 260 897 
 
Yhteystiedot medialle
Päivi Allenius 
Markkinointijohtaja, FCG 
p. 040 753 7374