Uutinen

Kunta-alan rekrytointi vuonna 2019

Missä päin Suomea ja millä toimialoilla rekrytoitiin ahkerimmin vuonna 2019? Mitkä työpaikkailmoitukset olivat suosituimpia? Entä työnantajat?

Viime vuonna Kuntarekry.fi-palvelussa julkaistiin lähes 43 000 työpaikkailmoitusta. Avoimien tehtävien määrä on huomattavasti suurempi, sillä usein ilmoituksessa on useampi tehtävä haettavana. Rekrytointeja tehtiin 33 517 sijaisuuksia sovittiin 175 400. Luvussa ovat mukana vain ne rekrytoinnit, joissa sekä alkamis- että päättymispäivä olivat viime vuoden aikana. Työhakemuksia jätettiin lähes 400 000 kpl.

Kuntarekry.fi-sivustolla oli viime vuoden aikana yli 2,4 miljoonaa kävijää. Yhteensä sivustolla vierailtiin yli 36 miljoonaa kertaa. Yhden istunnon aikana katsottiin keskimäärin lähes kuutta eri sivua. 

Rekrytointi toimialoittain

Opetus-ja kulttuurialalla rekrytoinnit olivat vilkkaimmillaan huhtikuussa. Toinen piikki oli alkusyksystä, kun määräaikaiset sijaisuudet täytettiin. Opettajia rekrytoitiin Kuntarekryn kautta lähes 23 500. Niistä sijaisuuksia oli n. 9 600.

Terveysalalla työpaikkojen tarjonta oli tasaista ja rekrytointeja tehtiin reilut 7 300. Eniten tarvetta oli sairaan- ja lähihoitajille, joita rekrytoitiin myös oppisopimuskoulutuksilla. Sijaisuuksia täytettiin yhteensä yli 115 500.

Sosiaalialan työpaikkoja oli vuoden aikana avoinna 6 200 ja rekrytointeja tehtiin 4 570.

Myös teknisellä alalla rekrytoinnit kävivät ahkerasti. Työnimikkeitä on runsaasti, mutta eniten tarvetta oli tietohallintoon, palo- ja pelastusalalle sekä siivous- ja laitoshuoltopalveluihin. Rekrytointeja tehtiin reilut 3 000.

Suosituimmat työpaikkailmoitukset

Työpaikkailmoituksia julkaistiin Kuntarekryssä viime vuonna 43000 kpl. Kesätyöpaikkailmoitukset kiinnostivat aiempien vuosien tapaan ja niitä katsottiin yli miljoona kertaa. Kesätyöntekijöitä rekrytoitiin kuntiin lähes 7 700.

Suosituimmat työpaikkailmoitukset kertovat aina onnistuneesta rekrymarkkinoinnista. Hajonta oli suuri, mutta kuntien omistavat yhtiöt nousivat kärkisijoille. Suosituimmat työpaikkailmoitukset olivat Siunsoten työkokeiluhakemus, 2M-IT:n avoin harjoittelijahakemus ja HSL:n palveluneuvojailmoitus. Loppuvuodesta 2019 Kuntarekryn käyttöönottanut Espoo tavoitteli kärkisijoja ilmoituksella, jolla haettiin palveluvastaavaa. 

Suosituimmat työnantajat

Sijoitus  perustuu vierailumääriin työnantajasivustolla. Kärkipaikat menivät Porin ja Rauman kaupungeille. Kajaani kiilasi kolmanneksi ohi Oulun. Kärkiviisikon täydensi Eksote, joka oli samalla suosituin sairaanhoitopiiri. Kärjen vanavedessä tulivat Janakkalan kunta, Tornion kaupunki ja Sastamalan kaupunki.

Mielenkiintoisia tilastoja ja havaintoja on vielä paljon lisää. Jos haluat tietää vaikkapa oman organisaatiosi käyntimääriä, ota yhteyttä. 


FCG kehittää moderneja, innovatiivisia ja käyttäjäystävällisiä ohjelmistoratkaisuja rekrytointiin ja perehdytykseen. Kuntarekry.fi-palvelu on kehitetty kunta-alan rekrytointiin.