Uutinen

Kuntajohtamisen konkari, sote-asioiden asiantuntija Jouni Mutanen siirtyy FCG:lle

Naantalin kaupunginjohtajan tehtävät heinäkuussa jättävä Jouni Mutanen aloittaa FCG Finnish Consulting Groupilla johtavana asiantuntijana 1.10. Hänellä on takanaan merkittävä, 35 vuotta kestänyt ura vaativista johtotehtävistä kunnissa ja sairaanhoitopiireissä.

Jouni Mutanen on vaikuttavan uransa aikana toiminut niin kunnanjohtajana, sairaanhoitopiirin johtajana kuin sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajana. Viimeisimmässä tehtävässään Naantalin kaupunginjohtajana hän on toiminut vuodesta 2014. 

Mutasen vahvuuksia ovat strategioiden valmistelu ja toimeenpano, vaikeiden päätöksentekoprosessien suunnittelu, sote-toimintojen sisällön uudistaminen sekä johtavien viranhaltijoiden sparraus. Hänellä on lisäksi pitkäaikaista kokemusta luottamushenkilöiden kouluttamisesta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

”Upeaa saada Jounin kaltainen pitkän linjan rautainen ammattilainen tiimiimme”, FCG:n talous ja sote -osaamisryhmän johtaja Sami Miettinen iloitsee ja jatkaa: ”Jouni tulee olemaan vahvasti mukana asiakashankkeissamme ja muun muassa kouluttamaan uusia valtuutettuja, konsultoimaan strategiaprosesseja ja hoitamaan erilaisia konsultointihankkeita.”

”Päädyin pitkän harkinnan jälkeen siihen, että valtuustokauden vaihtuessa on luontevinta lopettaa kaupunginjohtajan työt. Nyt odotan innolla asiantuntijatyöhön siirtymistä. Uusilla kunnanvaltuutetuilla on edessään haastava kausi, jossa niin talouden tasapainottaminen kuin tuleva sote-uudistus vaativat isoja päätöksiä. Koen, että FCG johtavana kuntakonsultointitalona on minulle luonteva paikka, jossa pääsen hyödyntämään omaa taustaani ja asiantuntemustani kunta-asiakkaiden hyödyksi”, Jouni Mutanen kommentoi johtavan asiantuntijan tehtävään siirtymistään. 

Lisätietoja:

Jouni Mutanen
044 417 1416
jouni.mutanen@naantali.fi    


Sami Miettinen
Osaamisryhmän johtaja – Talous ja sote
044 430 9881
sami.miettinen@fcg.fi