Uutinen

Sanna Lehtinen siirtyy FCG:lle Suomen Hankintajuristeilta

Oikeustieteiden maisteri, lakimies, TT Sanna Lehtinen aloittaa työskentelyn FCG Finnish Consulting Groupissa 17.1.2022. Lehtinen on erikoistunut julkisen sektorin oikeudellisiin kysymyksiin ja ympäristöoikeuteen. Asianajomaailman lisäksi hänelle on kertynyt työkokemusta yliopiston, kirkon ja valtion tehtävistä.

Lehtisen erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat ilmasto-oikeuteen ja hiilineutraalisuuteen liittyvät kysymykset julkisissa hankinnoissa ja hän on ollut mukana mm. Valtioneuvoston tutkimustoimikunnan rahoittamassa Hiili- ja ympäristöjalanjälki hankinnoissa – lainsäädäntö ja mittaaminen (HILMI)- hankkeessa. Hänen viimeisin julkaistu artikkelinsa joulukuussa 2021 ilmestyneessä Oikeus-lehdessä koski ilmastokriteereitä kuntien ja kaupunkien hankinnoissa.

”FCG:n asiakkaat, kuten moni suomalainen kunta, on eturivissä ratkaisemassa globaaleja haasteita, joka ilmastonmuutos on. Osana FCG:n monialaista ja laajaa asiantuntijajoukkoa saan olla auttamassa asiakkaita tässä työssä. Olen haasteesta innoissani”, sanoo Sanna Lehtinen.

”Tulevien vuosien aikana asiakkaamme niin kunta- kuin yrityskentällä tulevat olemaan uuden äärellä, kun monet lainsäädäntöhankkeet tulevat päätökseensä ja muuttavat sitä kautta heidän toimintaympäristöään. Sanna Lehtinen tulee tarjoamaan tähän arvokasta tukea niin heille kuin kaikille FCG:n asiantuntijoillekin. Lehtisen kokemus myös kunnallisten luottamustehtävien parista tekee hänestä erityisen arvokkaan lisän tiimiimme”, toteaa FCG:n Johtamisen ja talouden liiketoiminnan johtaja Kimmo Haapasalo.

Lisätiedot:

Sanna Lehtinen, p. 040 139 3349
Kimmo Haapasalo, p. 040 520 3020