Uutinen

Talous- ja Veroennustepäivillä koronan vaikutus kuntatalouteen

Talous- ja veroennustepäivillä käymme läpi Kuntaliiton ja valtiovarainministeriön asiantuntijoiden näkökulmia poikkeustilanteen vaikutuksesta kuntatalouteen.

Elämä heitti yllättäen kuperkeikkaa ja muutti suunnitelmat. Vaikka emme pääsekään tapamaan toisiamme kasvotusten, haluamme FCG:llä mahdollistaa itsensä kehittämisen ja kollegoiden kohtaamisen myös poikkeusoloissa. Vuosittaiset Talous- ja veroennustepäivät järjestetään 28.29.4. verkkotapahtumana.

Koulutuspäivillä kuulemme mm. Kuntaliiton ja valtiovarainministeriön asiantuntijoiden näkökulmia vallitsevan poikkeustilanteen ja hallitusohjelman vaikutuksista kuntatalouteen. 

– Kuntatalouteen niin kuin koko julkiseen talouteenkin koronakriisi vaikuttaa rajusti verotulojen tippumisen ja menojen kasvun kautta. Ennusteiden heiluessa ja päätösten muuttuessa nopeassakin tahdissa ajantasaisen tiedon välittäminen kuntien talousarvioprosessiin on äärimmäisen tärkeää. Kuntien veroennuste vuodelle 2020 tippui tuoreimmassa Kuntaliiton veroennusteessa kahdella miljardilla viime syksyn kuntatalousohjelman arvioista, Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio sanoo.

Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston ylijohtaja Jani Pitkäniemi kertoo puheenvuorossaan kuntien rahoituksesta valtion kehyspäätöksessä. Toisen koulutuspäivän avaa hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä puheenvuorollaan kestävän talousjohtamisen edellytyksistä.

– Talous- ja veroennustepäivien kaksipäiväiseen ohjelmaan on sisällytetty kaikki keskeinen kuntatalouden nykytilasta, uusimpien päätösten vaikutuksista ja alan parhaiden asiantuntijoiden näkökulmia näihin. Pääset myös jakamaan ajatuksia puheenvuoroista kollegoiden kesken ja saamaan vertaistukea kevään kriisin tuomiin haasteisiin, koulutuspäällikkö Ronja Nordlin kertoo.

Tule mukaan kuulemaan uusimmat ennusteet Suomen kuntataloudesta ja keskustelemaan kollegoiden ja kouluttajien kanssa hyvästä talousjohtamisesta epävarmoina aikoina.