Uutinen

Yhdessä läpi hyvinvointialueuudistuksen – Lähde mukaan Kunnat ja kiinteistöt -verkostohankkeeseen!

Kuntakentällä vuosi on käynnistynyt uusien haasteiden edessä.

Hyvinvointialueiden palveluverkkoon jäävien sote-kiinteistöjen vuokrasopimukset tulee neuvotella uudelleen, jonka vuoksi jatkosopimuksien vuokraehdot vaativat kuntien osalta tarkkaa harkintaa ja eteen tulee myös velvoite yhtiöittää tämä toiminta. 

Hyvinvointialueiden palveluverkkoratkaisujen myötä suuri osa kunnista kohtaa myös toisen merkittävän haasteen, kun suuri määrä sote-kiinteistöjä uhkaa jäädä tyhjilleen. Vaihtoehtoina näille ovat myynti, konversiot ja purku. Kunnilla on myös rajattu mahdollisuus hyvinvointialuemuutoksesta aiheutuneiden taloudellisten menetysten kompensaatioon.

Samassa yhteydessä kuntien muuhun kiinteistökantaan kohdistuu suuri sopeutustarve – minkä kokoinen tilaverkko tarvitaan, mikä on sen korjaustarve ja millä varoin sitä ylläpidetään.

Kesäkuussa starttaava Kunnat ja kiinteistöt -verkostohanke on FCG:n, Kuntaliiton, Senaatti-kiinteistöjen ja kuntien yhteistyönä toteutettava kokonaisuus. Verkostohanke tarjoaa käytännönläheisiä, ajankohtaisia ja rahanarvoisia neuvoja sote-kiinteistöihin ja kunnan muuhun rakennuskantaan liittyen.

Kaikille yhteinen sisältö

Seminaarit (4 kpl)

  • Ajankohtaisia puheenvuoroja, verkostoitumismahdollisuuksia ja vertaistukea – toteutus Kuntatalolla ja hybridinä

Oppimisen alusta

  • Jaettu työtila ajankohtaiselle tiedolle, keskustelulle, kysymyksille ja vastauksille
  • Keskeisimpien ongelma-alueiden kiteytys ja ratkaisut
  • Asiantuntija-apua arkihaasteisiin
  • Teams-ajankohtaisinfot 1–2 kk välein

Lisäksi kunnilla on mahdollisuus hankkia myös kunta- ja kuntaryhmäkohtaisia työpajoja, joissa yhteistyössä valitun asiantuntijaryhmän kanssa ratkotaan haasteita kunnan määrittelemältä osa-alueelta.

Verkostohanke käynnistyy 6.6.2024 ja ilmoittautua voi 29.5.2024 saakka. Lisätietoa verkostohankkeen sisällöstä löydät alta.

Teemu Linnakoski
Teemu Linnakoski
Liiketoimintajohtaja, Rakentamisen tutkimukset
Lähetä viesti
Esko Korhonen
Esko Korhonen
Johtava asiantuntija, Kiinteistöt
Lähetä viesti