Ilmakuva risteyksestä kaupungissa
Asiakastarina

Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäki: Osakassopimuksen tulevaisuuden vaihtoehtomallien selvitys

Mikä on kuntayhtymien omistamien sotekiinteistöjen tulevaisuus soteuudistuksen astuessa voimaan? Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäki päätti selvittää asiaa omalta osaltaan tilaamalla selvityksen tulevaisuuden vaihtoehdoista soteuudistuksen vaikutukset huomioiden. Tarjouskilpailun perusteella selvityksen tekijäksi valittiin FCG.

”KOY Ähtärin Sairaalanmäestä on tehty osakassopimus, jonka osapuolia ovat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Ähtärin kaupunki ja Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä. Vuonna 2000 laadittu sopimus on voimassa 20 vuotta, jonka jälkeen se voidaan irtisanoa yhden vuoden irtisanomisajalla”, kertoo selvityksen taustoista kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Markus Sulkava ja jatkaa:

”Tavoitteemme on kaksijakoinen. Haluamme toisaalta selvittää, miten yhtiön voimassa olevan osakassopimuksen mahdollisista muutoksista aiheutuvat kustannukset omistajille voidaan minimoida sekä sen, miten turvataan palveluiden tuottaminen yhtiön omistamissa kiinteistöissä myös tulevaisuudessa.” 

Haluamme selvittää, miten palveluiden tuottaminen turvataan yhtiön omistamissa kiinteistöissä myös tulevaisuudessa.

”Lopputuloksena yhtiö saa kattavan selvityksen sekä mahdollisista kustannuksista, käytännön seurauksista sekä kiinteistöille että palveluille sekä toimintasuositukset ja arvion sotemuutosten vaikutuksista sotetoimeenpanolaki huomioiden. Lisäksi selvityksessä esitetään vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia kiinteistölle”, kiinteistökehityksen johtava asiantuntija Kari Sainio FCG:ltä kommentoi. 

Selvitys valmistuu syyskuussa 2021. 

Tutustu asiantuntijoihimme

Kari Sainio
Kari Sainio
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti