Uutinen

Tuulipoistopalvelut yhdeltä luukulta – FCG ostaa Northwindin

FCG Finnish Consulting Group Oy (FCG) on ostanut NorthWind Consulting Oy:n koko osakekannan, ja kykenee kaupan myötä tuottamaan palveluita tuulipuistohankkeisiin koko niiden elinkaaren ajalle – suunnittelusta ja hankekehityksestä rakentamiseen ja käytön aikaisiin palveluihin.

FCG vahvistaa tuulivoimaosaamistaan – ostaa NorthWind Consultingin

”Tuulivoima on meille strateginen kasvualue. Markkina kasvaa voimakkaasti ja asennetun tuulivoimakapasiteetin ennakoidaan lähivuosina kasvavan jopa 35 % vuodessa. Haluamme vahvistaa rooliamme uusiutuvan energian alueella ja olla mukana Suomen kehityksessä uusiutuvien energialähteiden mallimaana”, sanoo Mari Puoskari, toimitusjohtaja, FCG Finnish Consulting Group Oy. 

FCG on yksi johtavista toimijoista tuulipuistojen suunnittelussa ja konsultoinnissa. NorthWindin tekninen osaaminen ja siihen liittyvä tarjooma luovat merkittävät edellytykset kasvulle tuulivoimasektorilla sekä täydentävät FCG:n osaamista vastaamaan yhä paremmin tuulivoima-alan kasvuun. Markkinaehtoisesti toteutettavien tuulivoimahankkeiden määrä Suomessa on voimakkaassa kasvussa, mikä johtuu erityisesti tuulivoimalla tuotetun sähkön edullisuudesta ja päästöttömyydestä.

”FCG on meille luonnollinen kumppani, sillä osaamisemme tuulipuistohankkeiden eri elinkaaren vaiheista luovat asiakkaillemme merkittävän edun. Nyt tuulipuiston koko elinkaaren aikaiset suunnittelu- ja konsultointipalvelut voi ostaa yhdeltä luukulta, mikä on merkittävä etu sujuvan ja nopean projektikehityksen kannalta”, sanoo Teemu Lauronen, toimitusjohtaja, NorthWind Consulting Oy. 

NorthWind Consulting Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli noin 0,7 MEUR. Yhtiö työllistää 10 henkeä. Kaikki yhtiön työntekijät siirtyvät FCG-konsernin palvelukseen. 

Lisätietoja
Mari Puoskari
toimitusjohtaja, FCG Finnish Consulting Group Oy
mari.puoskari@fcg.fi, puh. 050 537 2595

Teemu Lauronen 
toimitusjohtaja, NorthWind Consulting Oy
teemu.lauronen@northwindconsulting.fi, puh. 044 0766 400

Päivi Allenius
markkinointi- ja viestintäjohtaja, FCG Finnish Consulting Group Oy
paivi.allenius@fcg.fi, puh. 040 753 7374