Pilaantuneiden sedimenttien tutkimukset ja vesilupahakemukset
Pilaantuneiden sedimenttien tutkimukset ja vesilupahakemukset.

Vesirakennustyöt edellyttävät usein vesilainmukaisen luvan, jonka myötä sedimentin pilaantuneisuusselvitysten teettäminen voi tulla ajankohtaiseksi. Kokeneiden asiantuntijoidemme avulla selvität helposti vesilupahakemuksen tarpeellisuuden ja huolehdit tarvittavien tutkimusten ja hakemusten teosta.
Ympäristönäkökulmat ovat osa vesirakennushankkeita
Vesirakennustöiden yhteydessä ruopataan usein sedimenttejä, minkä vuoksi työt edellyttävätkin yleensä vesilainmukaisen luvan. Koska lupahakemuksen käsittelyaika voi olla jopa yli vuoden, ei hakemuksen tarpeen arvioinnissa kannata odotella.
Mitä aiemmassa vaiheessa hanketta ympäristönäkökulmat huomioidaan, sitä järkevämpiä ja kustannustehokkaampia ratkaisuja työssä on mahdollista hyödyntää.
Sedimenttien haitta-ainepitoisuudet tulee selvittää, jotta voidaan arvioida ruoppausmassojen meriläjityskelpoisuus ja suunnitella asiaankuuluva, kustannustehokas ja ympäristöä suojeleva sijoituskohde. Pilaantuneet sedimentit edellyttävät sijoitusta maalle, jolloin hyödyntämällä sedimenttejä maarakentamisessa voidaan saavuttaa sekä kustannussäästöjä että edistää kiertotaloutta.
Koko prosessi samasta talosta – lupatarpeen arvioinnista valvontaan
Palveluihimme kuuluu lupatarpeen selvittäminen ja vesilupahakemussuunnitelman laatiminen, sedimenttien pilaantuneisuusselvitykset, haitta-aineiden aiheuttamisen riskien arviointi vesistöissä, erilaisten vesirakennustöiden suunnittelu ja työnaikainen valvonta. Arvioimme myös ruoppausmassojen sijoittamisen ja hyödyntämisen vaihtoehdot sekä niiden toteuttamiskelpoisuuden ja taloudellisuuden.
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme – kerromme mielellämme lisää palveluistamme!

AA Sakatti Mining Oy: Sakatin kaivoshankkeen YVA-selostus ja selostuksen täydennys

Case Tahkoluoto: Merituulivoimahankkeiden erityispiirteitä luvituksessa ja kaavoituksessa

Helsingin kaupunki: Pilaantuneen maaperän kunnostamista vaativissa olosuhteissa vilkkaalla kaupunkialueella – case Vilhovuorenkadun jatke

Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan liitto: Luonnon monimuotoisuusohjelma valmisteltiin laajassa yhteistyössä sidosryhmien kanssa

Espoon kaupunki: Historiallinen Gumbölenjoen kalatie on askel vaelluskalakannan elpymiseen

Pohjois-Pohjanmaan ELY: Tulvasuunnitelmat havainnolliseen muotoon paikkatiedon avulla

Tieto lisää asiantuntijan tuskaa – Uuden tutkimustiedon hyödyntäminen maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa

Maaseudustako merkittävä energialähde?

Webinaaritallenne: Turvallisuuskoordinaattorin rooli tuulipuiston pystytysvaiheessa

Näin luonnon monimuotoisuudesta pidetään huolta tuulivoimahankkeissa

Vesihuollon saneeraustarpeet ja korjausvelka – välineitä selvittämiseen ja priorisointiin -webinaaritallenne
