Ikääntyneiden asumisen kehittäminen

Ikääntyneiden asumisen kehittäminen

Ikääntyneiden asumisen laadukas suunnittelu kunnissa ja hyvinvointialueilla tuottaa parhaimmillaan lisääntynyttä hyvinvointia ja elinvoimaisia alueita. Autamme parantamaan toimijoiden välistä yhteistyötä ja löytämään synergiaetuja.  
 

Yhdyspintayhteistyön varmistaminen kuntien ja hyvinvointialueen välillä 

Kunnalla ja hyvinvointialueella on omat tehtävänsä asumiseen liittyen, mutta paljon myös yhteisiä tehtäviä. Kuntien asuntopolitiikalla on selkeä yhteys esimerkiksi ikääntyneiden sote-palvelujen tarpeeseen sekä palvelutuotannon kysymyksiin. Vastavuoroisesti sote-palvelujen tilanne vaikuttaa alueen elinvoiman kysymyksiin ja asukkaiden hyvinvointiin. 

Sote-uudistus muuttaa asetelmaa ja rooleja ikääntyneiden asumisessa. Yhteistyössä on tärkeää päästä aitoon yhteistyöhön, ja alueilla tulee tunnistaa uudistuksen tuomia muutoksia rooleihin ja vastuisiin. Lisäksi alueilla on tärkeää pohtia yhteistyön organisointia ja foorumeita sekä löytää synergiaetuja. 

Autamme kehittämään yhteistyötä sekä tunnistamaan asumisen tarpeita 

Olemme Suomen laaja-alaisin kuntien, hyvinvointialueiden ja muiden julkisyhteisöjen asiantuntijakumppani.  

Autamme kuntia ja hyvinvointialueita kirkastamaan eri toimijoiden rooleja, tunnistamaan asumistarpeita alueilla sekä linjaamaan yhteisiä tavoitteita. Tuemme myös alueita yhdyspintatyön organisoinnissa ikääntyneiden asumisessa.  

Ota yhteyttä asiantuntijaamme – kerromme mielellämme lisää palveluistamme! 

Lataus kuvake

Lataa FCG:n Aamukahvin tallenne

Ikäihmisten asumisen trendit, kustannustehokkaat palvelut ja suunnittelu

Lataa FCG:n aamukahvin webinaaritallenne, jossa keskustellaan ikäihmisten asumisen trendeistä, viimeaikaisesta tutkimuksesta liittyen vaikuttavaan ja kustannustehokkaaseen palvelutuotantoon sekä seniorikohderyhmälle suunnittelun erikoiskysymyksistä.

Marika Koramo
Marika Koramo
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti
Pirjo Haukkapää-Haara
Pirjo Haukkapää-Haara
Johtava konsultti
Lähetä viesti