Tutkimukset, rakennusterveys ja sisäilmasto
Selkeä tilannekuva kiinteistösi nykytilasta.

Kiinteistöihin liittyvä päätöksenteko edellyttää kiinteistökannan kokonaiskuvan ymmärrystä. Kuntoarvioinnilla selvitämme kiinteistöomaisuuden todellisen kunnon sekä korjaustarpeiden kustannukset.
Autamme kiinteistön kunnon arvioinnissa tarpeidesi mukaan
Määritämme kuntoarvioinnin laajuuden asiakkaan tarpeen mukaan – aina kevyestä kuntopisteytyksestä perusteellisempaan, rakennusterveyttä mittaavaan kuntotutkimukseen asti. Asiantuntijamme laativat myös esimerkiksi kiinteistökauppaa varten hyödylliset EDD- ja TDD-katselmukset.
Kiinteistöistä tulisi pitää huolta ja korjaukset hoitaa hyvissä ajoin – ennen kuin korjauskustannukset karkaavat käsistä.
Kuntopisteytys mahdollistaa isojen kiinteistömassojen arvioimisen nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kuntopisteytyksen voi tehdä kahdella eri tavalla: kevyempi arvio (SALKKU) sopii kiinteistömassan salkutukseen, kun taas kiinteistömassan hallintaan soveltuu kattavampi, pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelman ja kustannusarvion sisältävä TARKKA-kiinteistöarviointi.
Korjaustarpeen ja -kustannusten arviointi vaatii laaja-alaista insinööriosaamista
Laadukkaasti toteutettuna kuntoarviointi tuottaa arvokasta tietoa kiinteistönomistajalle ja antaa realistisen kuvan kiinteistön teknisestä nykyarvosta. Kuntoarviomme perustuvat monipuoliseen laskentatapaan, joka huomioi esimerkiksi rakenteiden arvonaleneman silloinkin, kun niihin ei kohdistu välittömiä investointitarpeita.
Myös korjausvelka on tärkeää huomioida perusteellisesti realistista arvonmääritystä tehdessä. Perinteiset laskentatavat huomioivat vain kymmenen vuoden aikajakson kustannukset tai vaihtoehtoisesti perustuvat lineaariseen vanhenemisolettamaan. Molemmat tavat yksittäin käytettynä voivat vääristää kiinteistön arvon määritystä merkittävästi – havaintojemme mukaan jopa 50 %. Me FCG:llä yhdistämme nämä kaksi laskentamallia ja perehdymme lisäksi tarkasti kohteen suunnitelmiin, korjaushistoriaan sekä kohteen nykykuntoon.
Rakennuksen korjaustarpeen arviointi vaatii laaja-alaista osaamista rakenteista, LVIA- ja sähkötekniikasta. Meillä ensiarvioinnista vastaavat aina eri suunnittelualojen insinöörit, joilla on pitkä kokemus kiinteistöjen korjaustarpeen määrittelystä.
Tutustu palveluihimme

Kuntopisteytyksistä kevyempi sopii kiinteistömassan salkutukseen. Pisteytyksellä luodaan kokonaiskuva kiinteistöomaisuuden tilasta ja nostetaan esille ne kiinteistöt, jotka tarvitsevat tarkempia selvityksiä.

TARKKA-kiinteistöarvioinnissa kiinteistömassalle tehdään kuntopisteytyksen lisäksi pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelma, toimenpide-ehdotukset sekä niiden kustannusarvio seuraaville kymmenelle vuodelle.

Kiinteistöjen korjaus- ja kunnossapitotarpeiden selvityksen yhteydessä tulee huomioida myös mahdollisista purkutoimenpiteistä aiheutuvat ympäristövastuut.

Teknisen käyttöikänsä ylittäneille rakennuksille saadaan lisää käyttövuosia, kun ne tutkitaan perusteellisesti ja korjataan oikein, asiantuntevasti valvottuna sekä hyvin tehtyjen korjaussuunnitelmien mukaisesti.
Lataa FCG:n Aamukahvin tallenne
Kuinka lasket kiinteistön todellisen teknisen nykyarvon?
Lataa FCG:n aamukahvin webinaaritallenne, jossa pureudutaan muun muassa korjausvelkaan, rakennuksen tekniseen nykyarvoon, kulumismalleihin, sekä SALKKU-menetelmään.
Ota yhteyttä asiantuntijaamme – kerromme mielellämme lisää!

Helsingin kaupunki: Piha Jätkäsaaren koululle

LUKE:n Laukaan kalaviljelylaitoksen kuntotutkimus ja rakennesuunnittelu

Senaatti-kiinteistöt: Arvokiinteistöissä suojellaan vanhaa kosteudenhallinnan ja sisäilman laadun valvonnalla

Pakilan ala- ja yläasteelle erinomaiset lämpöolosuhteet lähdelämmöllä

Elisenvaaran yhtenäiskoulun rakennusprojektissa kunnostettiin vanhaa ja rakennettiin uutta

Asikkalan kunta: Pelastusaseman uudistus toi koko aseman yhden katon alle

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi: 3 vaikutusta julkiselle sektorille

Pohdituttaako lasikaiteiden turvallisuus? Tämä kannattaa tietää!

Miten ilmastonmuutoksen pitäisi vaikuttaa rakentamiseen?

Korjausvelan sijaan kunnissa pitäisi tarkastella korjaustarvetta

Oikeanlainen valvonta takaa rakentamisen laadun
