Kolme henkilöä keskustelemassa
Uratarina

Juuso Ilmola, tutkimusasiantuntija, johtaminen ja talous

Olen Juuso Ilmola ja toimin tutkimusasiantuntijana FCG:llä johtamisen ja talouden konsultoinnin puolella. Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Olen opiskellut kulttuuri- ja aluemaantiedettä Oulun yliopistossa sekä politiikan tutkimusta Tampereen yliopistossa – joskin jälkimmäinen on ollut määrittelemättömällä tauolla syksystä asti.  Ennen FCG:tä olin korkeakouluharjoittelijana liikenne- ja viestintäministeriössä ja asiakaspalveluhommissa kaupan alalla. 

FCG:llä työlistallani on ollut paljon yhteiskunnallisesti ajankohtaisia asioita, kuten esimerkiksi kuntien ja hyvinvointialueen yhteisen johtamisen toimintamallisuositus, sote-palveluiden asiakastyytyväisyyskysely, konsernivalmennuksen kysely, erään paikkakunnan vetovoimaselvitys sekä HYTE-kerrointen ja HYTE-eurojen raportointia. (Mikä on HYTE, saatat kysyä. Hyvinvointi ja terveys. HYTE-kerroin taas on hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kannustin.) 

Aluemaantiedetaustaisena erityisen kiinnostavaa minulle on ollut yllä mainitun vetovoimaselvityksen tekeminen. Myös yhteisen johtamisen malli on osoittautunut todella mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi, ja siinä olen päässyt sille kuuluisalle näköalapaikalle ajankohtaiseen teemaan.

Tiedon merkitys tulee tulevaisuudessa kasvamaan. Jos tutkimus- ja selvitystehtävät kiinnostavat, työkalujen käytön oppimiseen (lue: excel) kannattaa panostaa!

FCG on paikka, jossa pääsee työskentelemään todellisten asiantuntijoiden kanssa ja oppimaan koko ajan uutta. Projektit ovat vaihtelevia ja ne liittyvät usein hyvinkin ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kehityskohteisiin.  

Pidän myös tiedon tuottamiseen liittyvästä työstä. Kun pääsee rakentamaan ihan yksinkertaisenkin tiedon analyysia ja esittämistä tehostavan laskentamallin excelissä, näkee oman kättensä jäljen. On myös selvää, että tiedon merkitys tulee tulevaisuudessa kasvamaan. 

Vinkkini opiskelijoille ja uraansa aloitteleville on, että monet ”ensimmäiset työpaikat” akateemisella puolella ovat juuri dataan ja sen analysointiin liittyviä. Jos tutkimus- ja selvitystehtävät kiinnostavat, työkalujen (lue: excelin) käytön oppimiseen kannattaa panostaa. Luulin ennen FCG:lle tulemista olevani pätevä excelöitsijiä, mutta tosiasiassa opittavaa oli ja on edelleen paljon.